Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Digitaal verzekeren: zijn er voordelen ten opzichte van de traditionele verzekeringsmakelaars?

Digitaal verzekeren: zijn er voordelen ten opzichte van de traditionele verzekeringsmakelaars?

Digitaal verzekeren: zijn er voordelen ten opzichte van de traditionele verzekeringsmakelaars?

15 februari 2023 - door Redactie

Digitaal verzekeren, het klinkt ons soms nog onwennig in de oren. Niet te verbazen, want wij Belgen houden vaak vast aan wat we kennen.

Hierbij komt dat de Belgische verzekeringssector achteraan hinkt op vlak van digitalisering in vergelijking met onze buurlanden. Enkele weken geleden schreven we nog dat online verzekeringen in België slechts 20% van de markt vertegenwoordigen. En dit terwijl het digitale aspect nochtans vele voordelen kan bieden op vlak van tijd en efficiëntie.

Op de Belgische verzekeringsmarkt zijn er een aantal spelers die actief de digitale ervaring in verzekeringen willen omgooien. Een goed voorbeeld hiervan is Yago, een Brusselse verzekeringsmakelaar die sterk inzet op het online aspect van hun dienstverlening. Hun missie? Verzekeringen vereenvoudigen en de klantervaring transformeren. Klinkt goed? We nemen even de proef op de som.

Een verzekeringsmakelaar, wat doet die juist?

Het voordeel van een verzekeringsmakelaar? Hij is de schakel tussen jouw verzekering noden en de verzekeringsmaatschappij.

Waar je bij een directe verzekeraar gebonden bent aan hun prijs en aanbod, kan een makelaar verschillende offertes aanvragen die overeenkomen met jouw noden. Dit is precies wat ook Yago doet: de prijzen van hun verschillende partners op de verzekeringsmarkt in real-time vergelijken. Ook in geval van schade staat een makelaar voor je klaar. Hij zal je bijstaan in je dossier en zorgen voor een vlotte afhandeling ervan, zodat je je hier geen zelf geen zorgen over hoeft te maken.

Wat is het voordeel van digitaal?

Vele verzekeraars maken het reeds mogelijk de prijs voor bijvoorbeeld je autoverzekering online te berekenen. Wil je deze verzekering ook effectief ondertekenen, dan komt er vaak meer administratie bij kijken. Je ontvangt je offerte via mail, waarna je deze dient te printen, scannen en terugmailen. Heb je pech? Dan kan de verwerking hiervan ook even op zich laten wachten.

En daar ligt nu net de sterkte van digitaal verzekeren. Het simuleren van je prijs kan in slechts enkele minuten, waarna je na het kiezen van je gewenste dekking kan doorgaan met het afsluiten van je contract. De nodige documenten kunnen eenvoudig geüpload worden in je klantenportaal en je contract kan je digitaal ondertekenen. En dit allemaal zonder je zetel uit te komen. Je auto of motor verzekeren? Dat is dezelfde dag nog geklonken. Zo kan je ontzettend snel de baan op.

Heb je een schadegeval? Dit aangeven gaat al even snel als je verzekering opstarten. Via een digitaal formulier kan je alle details doorgeven en de nodige documenten toevoegen. Zo heeft het juridische team meteen alle benodigde zaken om je dossier op te starten en hoef je niet te wachten op een afspraak of de behandeling van je email. De voortgang van je dossier? Dat kan je op een transparante manier online opvolgen.

Wat als je digitaal minder vaardig bent?

Eenvoud is hier het sleutelwoord. Het digitale proces zo eenvoudig maken dat zowat iedereen het begrijpt is niet vanzelfsprekend. De oplossing? Ervoor zorgen dat niemand aan zijn lot wordt overgelaten. Bij Yago hebben ze dit begrepen. Een adviseur staat steeds telefonisch, per email of per sms voor je klaar om je te helpen en te informeren. Kortom, digitaal verzekeren staat gelijk aan tijdwinst en gemoedsrust. Aan jou om de proef op de som te nemen!


Laatste artikels over algemene info

Succesvol werken in de voedselsector

17 april 2023

Een baan op topniveau in de voedselsector is bijna een garantie op een levenslange carrière, als je tenminste wilt werken in een sector die hard aan het werk is om zichzelf te vernieuwen.
Lees meer


De juiste relatiegeschenken voor zakelijke relaties

28 maart 2023

Wie binnen de financiële sector werkt, weet dat het geven van relatiegeschenken belangrijke onderdelen zijn van het bouwen en onderhouden van klantrelaties en zakelijke banden.
Lees meer


Wat is beter? Online of fysiek boekhouding volgen?

16 februari 2023

Voor beide methoden valt veel te zeggen, daarom is het van belang om te weten wat beide soorten precies inhouden en wat de voordelen van beide zijn.
Lees meer


Wat kan je doen bij een snelheidsovertreding?

22 november 2022

Krijg je een snelheidsovertreding in de bus van de politie? Zo moet je bijvoorbeeld een geldboete betalen, maar ook een rijverbod kan ingevoerd worden.
Lees meer


Hoe zichtbaar is jouw webshop op het world wide web?

21 oktober 2022

Bedrijven spenderen gigantische budgetten aan marketing. Terecht, want goede marketing loont.
Lees meer


Dit zijn de verschillende manieren om beter te worden in boekhouden

20 oktober 2022

Wil je bijleren in boekhouden? Er bestaan verschillende methodes om dit te bereiken.
Lees meer


Ook FBI waarschuwt voor scams met crypto

10 oktober 2022

De FBI waarschuwt mensen voor scams met crypto. Deze noemen ze ook wel ‘varken slachting’.
Lees meerPopulair op Financeinfo.beADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.