Je bent hier: Home > Nieuws > Digitaal verzekeren: zijn er voordelen ten opzichte van de traditionele verzekeringsmakelaars?

Digitaal verzekeren: zijn er voordelen ten opzichte van de traditionele verzekeringsmakelaars?

Digitaal verzekeren: zijn er voordelen ten opzichte van de traditionele verzekeringsmakelaars?

15 februari 2023 - door Redactie

Digitaal verzekeren, het klinkt ons soms nog onwennig in de oren. Niet te verbazen, want wij Belgen houden vaak vast aan wat we kennen.

Hierbij komt dat de Belgische verzekeringssector achteraan hinkt op vlak van digitalisering in vergelijking met onze buurlanden. Enkele weken geleden schreven we nog dat online verzekeringen in België slechts 20% van de markt vertegenwoordigen. En dit terwijl het digitale aspect nochtans vele voordelen kan bieden op vlak van tijd en efficiëntie.

Op de Belgische verzekeringsmarkt zijn er een aantal spelers die actief de digitale ervaring in verzekeringen willen omgooien. Een goed voorbeeld hiervan is Yago, een Brusselse verzekeringsmakelaar die sterk inzet op het online aspect van hun dienstverlening. Hun missie? Verzekeringen vereenvoudigen en de klantervaring transformeren. Klinkt goed? We nemen even de proef op de som.

Een verzekeringsmakelaar, wat doet die juist?

Het voordeel van een verzekeringsmakelaar? Hij is de schakel tussen jouw verzekering noden en de verzekeringsmaatschappij.

Waar je bij een directe verzekeraar gebonden bent aan hun prijs en aanbod, kan een makelaar verschillende offertes aanvragen die overeenkomen met jouw noden. Dit is precies wat ook Yago doet: de prijzen van hun verschillende partners op de verzekeringsmarkt in real-time vergelijken. Ook in geval van schade staat een makelaar voor je klaar. Hij zal je bijstaan in je dossier en zorgen voor een vlotte afhandeling ervan, zodat je je hier geen zelf geen zorgen over hoeft te maken.

Wat is het voordeel van digitaal?

Vele verzekeraars maken het reeds mogelijk de prijs voor bijvoorbeeld je autoverzekering online te berekenen. Wil je deze verzekering ook effectief ondertekenen, dan komt er vaak meer administratie bij kijken. Je ontvangt je offerte via mail, waarna je deze dient te printen, scannen en terugmailen. Heb je pech? Dan kan de verwerking hiervan ook even op zich laten wachten.

En daar ligt nu net de sterkte van digitaal verzekeren. Het simuleren van je prijs kan in slechts enkele minuten, waarna je na het kiezen van je gewenste dekking kan doorgaan met het afsluiten van je contract. De nodige documenten kunnen eenvoudig geüpload worden in je klantenportaal en je contract kan je digitaal ondertekenen. En dit allemaal zonder je zetel uit te komen. Je auto of motor verzekeren? Dat is dezelfde dag nog geklonken. Zo kan je ontzettend snel de baan op.

Heb je een schadegeval? Dit aangeven gaat al even snel als je verzekering opstarten. Via een digitaal formulier kan je alle details doorgeven en de nodige documenten toevoegen. Zo heeft het juridische team meteen alle benodigde zaken om je dossier op te starten en hoef je niet te wachten op een afspraak of de behandeling van je email. De voortgang van je dossier? Dat kan je op een transparante manier online opvolgen.

Wat als je digitaal minder vaardig bent?

Eenvoud is hier het sleutelwoord. Het digitale proces zo eenvoudig maken dat zowat iedereen het begrijpt is niet vanzelfsprekend. De oplossing? Ervoor zorgen dat niemand aan zijn lot wordt overgelaten. Bij Yago hebben ze dit begrepen. Een adviseur staat steeds telefonisch, per email of per sms voor je klaar om je te helpen en te informeren. Kortom, digitaal verzekeren staat gelijk aan tijdwinst en gemoedsrust. Aan jou om de proef op de som te nemen!


Laatste artikels over Verzekeren

Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.
Lees meer


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.
Lees meer


Wat kan je doen bij een snelheidsovertreding?

22 november 2022

Krijg je een snelheidsovertreding in de bus van de politie? Zo moet je bijvoorbeeld een geldboete betalen, maar ook een rijverbod kan ingevoerd worden.
Lees meer


De verschillende typen autoverzekering in begrijpelijke taal

05 augustus 2022

Het verzekeren van je auto is een wettelijke verplichting. Voor veel mensen is het maken van de keuze voor een bepaald type verzekering tamelijk lastig.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.