Je bent hier: Home > Nieuws > Goedkoop een avondje uit? Zo bespaar je geld zonder aan kwaliteit in te leveren

Goedkoop een avondje uit? Zo bespaar je geld zonder aan kwaliteit in te leveren

Goedkoop een avondje uit? Zo bespaar je geld zonder aan kwaliteit in te leveren

04 juli 2018

Iedereen zit wel eens krap bij kas en als je even wat meer op je uitgaven moet letten, betekent dat ook dat je soms de leuke dingen aan je voorbij moet laten gaan. Met name avondjes uit lijken er niet meer in te zitten – of toch wel?

Met de volgende tips kan je gewoon nog dezelfde soort dingen doen als eerst!

Naar een concert – in de huiskamer

Muziek is emotie en nergens komt die emotie beter tot uiting dan in een live concert. De artiest of band staat er in levende lijve, ze verschuilen zich niet in hun studio en ze laten aan hun publiek zien wat ze kunnen. Maar helaas zijn concerten niet goedkoop. Een van de eerste dingen die je aan je voorbij moet laten gaan als je wat krap bij kas zit zijn concerten – of toch niet? Hoewel je uiteraard geen grote naam als Beyoncé of Drake in je woonkamer kan krijgen, zijn er tal van beginnende muzikanten die dolgraag ervaring opdoen en graag voor een paar tientjes in een intieme setting in je woonkamer komen spelen. Verzamel je groep en je concert is daar!

gitaar.jpg

Bron: Pexels

Naar de kroeg – in het park

Ook die avondjes in de kroeg beginnen steeds duurder te worden. In de horeca lijken de prijzen alsmaar te stijgen en jij bent er te dupe van. Je bent vast niet de enige voor wie die prijsstijgingen een doorn in het oog zijn, dus waarom neem je de kroeg niet mee naar een goedkopere plek? Ga dan gezellig met z'n allen naar het park. Vrienden mee, biertje of wijntje erbij en je bent een stuk goedkoper uit!

Naar een restaurant – in eigen keuken

Niks is lekkerder dan naar een restaurant gaan waar je wordt bediend en waar een professionele kok de lekkerste gerechten voor je bereidt. Tot de rekening op tafel komt. Een keer in de zoveel tijd uit eten kan, maar zeker als je op de kleintjes moet letten is dineren buiten de deur het eerste dat afgezegd wordt. Maar niet getreurd, want diezelfde restaurantmaaltijd kan je ook gewoon thuis op tafel krijgen. Of het nou gaat om een halalmaaltijd, Italiaans of Thais: bij een service als Deliveroo kan je voor een goede prijs een echte restaurantmaaltijd laten bezorgen.

eten.jpg

Bron: Pexels

Naar het terras – in de tuin

Hoe warmer het wordt, hoe lekkerder het is om in de namiddag met wat vrienden of familie in het zonnetje op een terras te zitten. Maar net als de kroeg zijn die drankjes en hapjes niet gratis. Maar waarom zou je dat geld ook uitgeven in de horeca, als je met minder dan de helft je eigen tuin (of die van een vriend of vriendin) kan omtoveren in een terras waar alles naar je eigen smaak is?

Naar de film – voor de buis

Bioscopen brengen beleving, maar ook ergernissen. Wat dacht je van die reclames vooraf, de geluiden van mensen die overal om je heen popcorn eten en de hoge prijzen van de drankjes en de kaartjes? Dat kan beter! Koop je drankjes zelf, zet thuis een goede film op, doe het volume omhoog en de lichten uit – en je thuisbioscoop is een feit.


Laatste artikels over Sparen

Sparen is moeilijk voor doorsnee Vlaming

12 maart 2019

Uit een onderzoek van Test-Aankoop blijkt dat één op de drie Vlamingen haast niet kan sparen. Maar liefst 62% geeft aan dat het eerder moeilijk is om maandelijks een bedrag opzij te zetten.
Lees meer


Leeftijdsdiscriminatie bij spaarrekeningen

11 februari 2019

Een boze spaarder heeft een klacht ingediend bij het gelijkekansencentrum Unia. Bpost Bank geeft op zijn Cocoon spaarrekening namelijk een hogere rente aan wie jonger is dan 40.
Lees meer


MeDirect lanceert hoogrentende spaarrekening

27 december 2018

Aan het einde van 2018 lanceert de fondsenbank MeDirect zijn eerste gereglementeerde spaarrekening met een opvallend hoge getrouwheidspremie.
Lees meer


Wie heeft er nog kasbons?

03 november 2018

Ooit waren ze het populairste spaarproduct, maar ondertussen bieden vele banken zelfs geen kasbons meer aan.
Lees meer


Spaarrekeningen weer aangedikt met 5,7 miljard

20 juli 2018

Ondanks de ultralage rente zijn de Belgische spaarboekjes in het eerste half jaar van 2018 aangedikt met zo'n 5,7 miljard euro. Dat blijkt uit een peiling van De Tijd.
Lees meer