Je bent hier: Home > Nieuws > Juridische documenten in een andere taal? Belangrijke tips!

Juridische documenten in een andere taal? Belangrijke tips!

Juridische documenten in een andere taal? Belangrijke tips!

19 maart 2020

Wanneer je te maken hebt met overeenkomsten, juridische brieven of contracten, wil je graag dat alles foutloos opgesteld wordt. Ook wanneer je zaken gaat doen in het buitenland dan wil je dat deze belangrijke juridische documenten correct vertaald worden. Een kleine fout in één van deze documenten kan verstrekkende gevolgen hebben voor jouw organisatie.

Het komt nog steeds vaak voor dat vanwege bezuinigingsmaatregelen gekozen wordt voor de ‘goedkoopste oplossing’ als het aankomt op het vertalen van documenten. Zo kan een kleine fout in je vertaling van bijvoorbeeld je marketingcampagne al een grote impact hebben op de PR van je bedrijf. Maar wist je dat een klein foutje in een contract of overeenkomst nog een veel grotere schade kan aanrichten? Voorkom dit risico en kies voor een professioneel vertaalbureau.

AVG & GDPR, vergeet niet je algemene voorwaarden ook aan te passen

Vanuit de nieuwe Europese regelgeving is de Algemene Verordening Gegevensbescherming ontstaan. De AVG/GDPR hebben niet alleen een impact op hoe jij persoonsgegevens van gebruikers verwerkt en opslaat, maar ook op hoe jij informatie van metingssoftware communiceert naar de gebruikers. Deze informatie dient duidelijk gecommuniceerd te worden in je algemene voorwaarden, maar uiteraard ook je vertaalde algemene voorwaarden. Fouten in deze voorwaarden kunnen leiden tot het verkeerd informeren van de gebruiker. De AVG deelt hiervoor flinke boetes uit aan organisaties die de regels niet correct naleven.

Zorg dat je fouten in de algemene voorwaarden voorkomt en laat je algemene voorwaarden ook door een gecertificeerd vertaalbureau vertalen (ISO 9001 en ISO 17100).

Kies voor een betrouwbaar bureau met geheimhoudingsverklaring

Wanneer jij kiest voor een betrouwbare partij, zoals vertaalbureau-perfect.nl, dan weet je zeker dat jouw juridische documenten niet in verkeerde handen vallen. Standaard is een geheimhoudingsplicht van toepassing, maar uiteraard heb je ook de mogelijkheid om een aanvullende geheimhoudingsverklaring te laten tekenen. Zo heb jij een stukje extra zekerheid dat er zorgvuldig om wordt gegaan met jouw juridische documenten.

Heb je vragen over een juridische vertaling of wil je meer informatie over de bovenstaande onderwerpen, neem dan contact op via de links in dit artikel.


Laatste artikels over Verzekeren

Stormen richten voor 300 miljoen euro schade aan

29 maart 2020

De stormen Ciara en Dennis, die in februari door ons land trokken, veroorzaakten enorm veel schade. Er werden maar liefst 150.000 schadegevallen geopend.
Lees meer


Betaal je autoverzekering op tijd

08 maart 2020

Ruim voor de vervaldag van je autoverzekering zal je een betalingsuitnodiging krijgen van jouw verzekeraar. Betaal deze ook op tijd.
Lees meer


Belgische verzekeringssector boekt ook in 2019 recordomzet

25 februari 2020

Uit schattingen van beroepsvereniging Assuralia blijkt dat de Belgische verzekeringssector in 2019 een nieuw record heeft neergezet. De omzet steeg met 4,4% tot 29,5 miljard euro.
Lees meer


Nettowinst Ageas blijft onder verwachtingen

23 februari 2020

De verwachting was dat de verzekeraar Ageas het jaar 2019 kon afsluiten met een nettowinst van meer dan 1 miljard euro. Door tegenvallers in het Verenigd Koninkrijk werd dit symbolisch bedrag niet gehaald.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be
Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken