Je bent hier: Home > Nieuws > Kies voor zon, sfeer en zonwering

Kies voor zon, sfeer en zonwering

Kies voor zon, sfeer en zonwering

03 maart 2022 - door Redactie

Als het regent dan wordt er geklaagd dat de zon niet schijnt. Als het dan een keer zonnig is dan blijven we binnen omdat het zo heet is op het terras.

Met zonwering kun je in de zomer altijd genieten van het buitenleven. Ook in andere jaargetijden zoals je op deze pagina zult ontdekken. Speel de baas over de zon met de juiste zonwering.

Voor welke zonwering kies jij?

Bij zonwering kopen moet je keuzes maken. Op basis van praktische mogelijkheden, het budget en persoonlijke wensen. Een eenvoudig zonnescherm kan ideaal zijn om tijdens zonnige dagen voor wat verkoeling te zorgen. Een terrasoverkapping biedt veel luxe maar deze oplossing is wel heel permanent van aard. Een pergola met schuivend doek is een interessante tussenweg waarbij je geniet van zowel een permanente opstelling als van een zonwering die te openen en sluiten valt. Daarnaast zijn er nog andere soorten zonwering zoals rolluiken. Hier zijn enkele populaire opties:

  1. Een zonnescherm met knikarm dat eenvoudig in- en uit te klappen valt. De gevel moet hiervoor wel geschikt zijn en het scherm in uitgeklapte toestand kunnen dragen.
  2. Een pergola met eigen staanders waarmee het gewicht niet op de gevel rust. Dit is een lichte overkapping waar je bijvoorbeeld een doek overheen kunt laten schuiven.
  3. Een terrasoverkapping die met stevige palen verankerd wordt in de aarde. Dit soort constructies zijn eventueel af te sluiten met glazen schuifpanelen waarmee je een tuinkamer kunt creëren.
  4. Een rolluik die direct tegen de gevel wordt geplaatst. Dit is een oplossing om zonlicht buiten de woning te houden, het heeft verder geen invloed op het licht buiten.

Minder zon, meer sfeer

Zonlicht is van groot belang voor mensen. Zonder licht van de zon zouden we zowel fysiek als mentaal niet gezond zijn. Toch kan een overvloed aan zonlicht juist schadelijk zijn. Denk aan de desastreuze effecten die UV-straling kan uitoefenen op onze huid. Daarnaast is fel zonlicht gewoon niet prettig. Met zonwering bepaal je wanneer je liever in de schaduw zit. Dit werkt sfeerverhogend. Niet alleen omdat het licht minder fel is maar een scherm of overkapping zal het terras transformeren tot een intieme en sfeervolle locatie. Daar geniet je ook van tijdens een bewolkte dag of in de avond. De term ‘zonwering’ doet geen recht aan de vele mogelijkheden die zonneschermen bieden.

Geniet meer door te automatiseren

Als je een terras hebt met donkere stenen dan komt dit scenario je vast bekend voor: In de ochtend kun je niet op het terras plaatsnemen omdat de tegels kokend heet zijn. Je moet eerst het zonnescherm neerlaten en wachten. Als jouw zonwering elektrisch bediend kan worden dan laat je het scherm zakken voordat je naar buiten gaat. Zelfs voordat je wakker wordt! Je kunt hiervoor heel eenvoudig een tijdschakelaar instellen.

Het kan nog slimmer zoals je op de Somfy site kunt zien. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een lichtmeter te installeren die precies weet wanneer het tijd wordt om de zonwering neer te laten. Er is ook een windmeter die juist het scherm inklapt op momenten dat het weer slechter wordt. Dit gaat geheel automatisch, ook als je zelf niet thuis bent. Zo geniet je optimaal van de zon, schaduw en je terras.


Laatste artikels over Vastgoed

Ook huren is flink duurder geworden

02 maart 2023

De gemiddelde huurprijs is in 2022 met haast 5% gestegen. Voor een appartement betaal je nu gemiddeld 773 euro.
Lees meer


Belgische vastgoedmarkt blijft standhouden

18 oktober 2022

Het aantal transacties op de Belgische vastgoedmarkt blijft hoog en de prijzen blijven stijgen.
Lees meer


Investeren in studentenhuisvesting

22 augustus 2022

De laatste jaren wordt er vaak herhaald dat er een nijpend tekort is aan huisvesting voor studenten.
Lees meer


Vastgoed blijft een gesloten wereld

05 augustus 2022

Hoewel veel mensen interesse hebben in vastgoed, blijft deze wereld toch zeer gesloten.
Lees meer


Dure energie risico voor terugbetaling woonkredieten

09 juni 2022

De Nationale Bank roept de commerciële banken op om de energiescore te bepalen van woningen waar geld voor uitgeleend werd.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.