Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Waarom is het hebben van een brandverzekering belangrijk?

Waarom is het hebben van een brandverzekering belangrijk?

Waarom is het hebben van een brandverzekering belangrijk?

31 maart 2022 - door Redactie

Met zoveel gevaren om ons heen durf je haast de woning niet meer te verlaten. En dan kom je erachter dat het juist dit huis is waar de meeste ongevallen plaatsvinden.

Brand in huis is een reële angst, toch heeft niet iedereen een brandverzekering. Waarom is dit belangrijk en hoe kun je voorkomen dat je aanspraak moet maken op deze verzekering?

Is een brandverzekering verplicht?

Met gemiddeld 25.000 woningbranden per jaar in België is het zeker niet ondenkbaar dat het noodlot jouw huis treft. Er zijn een aantal preventieve maatregelen die je kunt nemen zoals slimme brandmelders op Somfy.be maar daarover later meer. In België is het niet verplicht om een brandverzekering af te sluiten, er zijn wel situaties dat er naar een verzekering wordt gevraagd. Bij het afsluiten van een huurcontract bijvoorbeeld of bij een hypotheekaanvraag.

Als je naast wonen ook bijvoorbeeld je woning of een kamer wilt verhuren dan zullen de risico’s op brand in huis toenemen. Dit kan van invloed zijn op de premie die je moet betalen. Zorg er altijd voor dat je open kaart speelt bij de verzekeraar. Een paar euro meer betalen per maand is beter dan geen uitkering bij brand.

Preventieve maatregelen

De beste brandverzekering is een verzekering waar je nooit aanspraak op hoeft te maken. Met andere woorden; liever duizenden euro’s aan premie betalen in je leven dan eenmaal brand in huis. Begin dus bij preventie, dit kan op verschillende manieren. Om te beginnen pak je de zaken aan die voor het grootste gevaar zorgen. Een open haard bijvoorbeeld of een CV-ketel. Laat deze regelmatig controleren en reinigen. Zo kunnen vogelnesten schoorsteenbrand veroorzaken. De keuken, en het gasfornuis in het bijzonder, is ook een plek waar veel branden ontstaan. Zorg dat de stoppenkast en stroomdraden volgens de richtlijnen functioneren en laat indien nodig een extra stroomgroep plaatsen. Rook je in huis? Dan liever niet in combinatie met alcohol en zeker niet in bed.

Veiliger wonen in een smart home

Onder preventieve maatregelen verstaan we aanpassingen die voorkomen dat er brand uitbreekt. Maar wat doe je bij brand in huis? Detectie staat dan op nummer één. Plaats rookmelders op iedere etage en zorg dat ze werken. Somfy maakt slimme rookmelders die met elkaar kunnen communiceren. Als in de keuken brand uitbreekt dan luiden de melders op alle etages en zelfs via smartphones binnen en buiten de woning.

Plan een vluchtroute in waar alle bewoners van op de hoogte zijn en oefen enkele malen per jaar. Slimme oplossingen zoals de zonwering elektrisch maken, of slimme sloten die ontgrendelen bij potentieel gevaar, zorgen ervoor dat je snel naar buiten kunt gaan bij brand. Vaak wordt gedacht aan inbraakpreventie en wordt de woning afgesloten voor inbrekers, zorg ervoor dat je zelf altijd snel de weg naar buiten kunt vinden. Slimme verlichting kan ook een rol spelen. Als er in de nacht een noodsituatie ontstaat dan schakelt de verlichting direct in zodat je snel kunt handelen.

Als je preventieve maatregelen neemt en dit kunt aantonen dan woon je niet alleen prettiger, het kan ook een korting opleveren op de brandverzekering.


Laatste artikels over algemene info

Succesvol werken in de voedselsector

17 april 2023

Een baan op topniveau in de voedselsector is bijna een garantie op een levenslange carrière, als je tenminste wilt werken in een sector die hard aan het werk is om zichzelf te vernieuwen.
Lees meer


De juiste relatiegeschenken voor zakelijke relaties

28 maart 2023

Wie binnen de financiële sector werkt, weet dat het geven van relatiegeschenken belangrijke onderdelen zijn van het bouwen en onderhouden van klantrelaties en zakelijke banden.
Lees meer


Wat is beter? Online of fysiek boekhouding volgen?

16 februari 2023

Voor beide methoden valt veel te zeggen, daarom is het van belang om te weten wat beide soorten precies inhouden en wat de voordelen van beide zijn.
Lees meer


Digitaal verzekeren: zijn er voordelen ten opzichte van de traditionele verzekeringsmakelaars?

15 februari 2023

Digitaal verzekeren, het klinkt ons soms nog onwennig in de oren. Niet te verbazen, want wij Belgen houden vaak vast aan wat we kennen.
Lees meer


Wat kan je doen bij een snelheidsovertreding?

22 november 2022

Krijg je een snelheidsovertreding in de bus van de politie? Zo moet je bijvoorbeeld een geldboete betalen, maar ook een rijverbod kan ingevoerd worden.
Lees meer


Hoe zichtbaar is jouw webshop op het world wide web?

21 oktober 2022

Bedrijven spenderen gigantische budgetten aan marketing. Terecht, want goede marketing loont.
Lees meer


Dit zijn de verschillende manieren om beter te worden in boekhouden

20 oktober 2022

Wil je bijleren in boekhouden? Er bestaan verschillende methodes om dit te bereiken.
Lees meer


Ook FBI waarschuwt voor scams met crypto

10 oktober 2022

De FBI waarschuwt mensen voor scams met crypto. Deze noemen ze ook wel ‘varken slachting’.
Lees meerPopulair op Financeinfo.beADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.