Je bent hier: Home > Nieuws > Werken met een lokale boekhouder: wat zijn de voordelen?

Werken met een lokale boekhouder: wat zijn de voordelen?

Werken met een lokale boekhouder: wat zijn de voordelen?

26 april 2022

Boekhouders hebben ongetwijfeld een beetje een onterecht suffe reputatie. Het feit dat ze niet altijd de meest populaire professionals zijn, komt allicht door een verkeerd begrip van wat hun rol is en wat ze voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

In deze gids willen we je helpen uitleggen wat boekhouders doen en waarom ook jij er een nodig hebt.

Boekhouder… wie zijn ze? Wat doen ze?

Laten we, beginnen bij de basis, eens kijken wat het werk van een boekhouder eigenlijk inhoudt. Een boekhouder is een opgeleide professional die de financiële zaken van een onderneming kan voorbereiden, controleren en analyseren. Ze kunnen controleren of een bedrijf binnen de wet en alle relevante richtlijnen handelt – en kunnen adviseren over regelingen of voordelen die een bedrijf mogelijk misloopt, evenals advies geven over de beste manier om financiële moeilijkheden te overwinnen. Ze zijn ook alom tegenwoordig. Zoek je bijvoorbeeld een boekhouder in Aalst of Oost-Vlaanderen? Dan vind je in Google snel een handige lijst.

Waarom heb ik een boekhouder nodig?

Bij het overwegen van wat een boekhouder doet, is het belangrijk om verder te kijken dan de functie van deze rol - en rekening te houden met het domino-effect van het hierboven geschetste werk.

Kleine bedrijven kunnen in de verleiding komen te denken dat ze geen boekhouder nodig hebben, zich er geen kunnen veroorloven. Gevaarlijk, want door al het bovenstaande in vorige alinea goed te doen, kan een goede boekhouder:

  • Tijd besparen: Je kan elke minuut die jij wilt besteden aan het belangrijke werk van het ontwikkelen van jouw producten en diensten goed gebruiken. Dan is het erg handig om iemand te hebben die kan controleren of je je formulieren correct hebt ingevuld, die helpt om belangrijke deadlines te halen en financieel advies geeft.
  • Geld besparen: Het onjuist invullen van formulieren of het niet begrijpen van nieuwe wetgeving kan resulteren in een boete, iets dat een ongewenste deuk in je winst zou kunnen betekenen. Niet alleen dat; boekhouders zullen je helpen je belastingaanslag te minimaliseren door te profiteren van alle juridische voordelen die voor jouw bedrijf opgaan.
  • Je helpen groeien: Een boekhouder in België kent de specifieke wetgeving en kan een waardevol klankbord zijn. Hij of zij kent jouw bedrijf bijna net zo goed als jij – en kent de financiële kant ervan waarschijnlijk nog beter. Objectieve input van iemand die jouw bedrijf kent, maar er niet de emotionele band mee heeft, is van onschatbare waarde. Door te helpen bij het maken van goede beslissingen, kunnen zij je helpen je bedrijf te laten groeien. Boekhouders helpen ook om problemen te identificeren en op te lossen voordat ze een serieuze aanslag op je financiën worden.

Op zoek naar een boekhouder in Aalst of Oost-Vlaanderen?

Het mag duidelijk zijn dat ook jouw boekhouder in Aalst je een pak kopzorgen en geld bespaart. Wanneer je kijkt naar alle voordelen die voortvloeien uit wat een boekhouder doet, is de vraag niet of je het je kunt veroorloven, maar net of je het je kunt veroorloven om er geen te hebben!


Laatste artikels over Belastingen

Documenten opbergen? Zo vind je ze gemakkelijk terug!

25 augustus 2021

Documenten laten rondslingeren is nooit een goed idee. De kans dat je daardoor op een zeker ogenblik één of meerdere documenten verliest is namelijk ongelofelijk groot.
Lees meer


Auto importeren in Nederland? Zo bereken je de BPM!

22 mei 2021

Ben je van plan om in Nederland een auto te importeren uit het buitenland, bijvoorbeeld van onze Oosterburen? Je bent niet de enige.
Lees meer


Tijd voor de belastingaangifte van 2020

09 mei 2021

Sinds enkele dagen kan je de belastingaangifte van 2020 invullen op Tax-on-web. Naar goede gewoonte zijn er weer extra codes bijgekomen.
Lees meer


Deze hulpmiddelen realiseren jouw professionele groei als bedrijf zijnde

07 mei 2021

Je hebt een goedlopend bedrijf en je hebt de ambitie om dat bedrijf verder te laten groeien? Dan is het belangrijk om voor jezelf op een rij te zetten welke mogelijkheden er zijn.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken