Waarschuwing

 • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
 • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
 • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
 • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
 • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
 • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
 • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Werken met een lokale boekhouder: wat zijn de voordelen?

Werken met een lokale boekhouder: wat zijn de voordelen?

Werken met een lokale boekhouder: wat zijn de voordelen?

26 april 2022 - door Redactie

Boekhouders hebben ongetwijfeld een beetje een onterecht suffe reputatie. Het feit dat ze niet altijd de meest populaire professionals zijn, komt allicht door een verkeerd begrip van wat hun rol is en wat ze voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

In deze gids willen we je helpen uitleggen wat boekhouders doen en waarom ook jij er een nodig hebt.

Boekhouder… wie zijn ze? Wat doen ze?

Laten we, beginnen bij de basis, eens kijken wat het werk van een boekhouder eigenlijk inhoudt. Een boekhouder is een opgeleide professional die de financiële zaken van een onderneming kan voorbereiden, controleren en analyseren. Ze kunnen controleren of een bedrijf binnen de wet en alle relevante richtlijnen handelt – en kunnen adviseren over regelingen of voordelen die een bedrijf mogelijk misloopt, evenals advies geven over de beste manier om financiële moeilijkheden te overwinnen. Ze zijn ook alom tegenwoordig. Zoek je bijvoorbeeld een boekhouder in Aalst of Oost-Vlaanderen? Dan vind je in Google snel een handige lijst.

Waarom heb ik een boekhouder nodig?

Bij het overwegen van wat een boekhouder doet, is het belangrijk om verder te kijken dan de functie van deze rol - en rekening te houden met het domino-effect van het hierboven geschetste werk.

Kleine bedrijven kunnen in de verleiding komen te denken dat ze geen boekhouder nodig hebben, zich er geen kunnen veroorloven. Gevaarlijk, want door al het bovenstaande in vorige alinea goed te doen, kan een goede boekhouder:

 • Tijd besparen: Je kan elke minuut die jij wilt besteden aan het belangrijke werk van het ontwikkelen van jouw producten en diensten goed gebruiken. Dan is het erg handig om iemand te hebben die kan controleren of je je formulieren correct hebt ingevuld, die helpt om belangrijke deadlines te halen en financieel advies geeft.
 • Geld besparen: Het onjuist invullen van formulieren of het niet begrijpen van nieuwe wetgeving kan resulteren in een boete, iets dat een ongewenste deuk in je winst zou kunnen betekenen. Niet alleen dat; boekhouders zullen je helpen je belastingaanslag te minimaliseren door te profiteren van alle juridische voordelen die voor jouw bedrijf opgaan.
 • Je helpen groeien: Een boekhouder in België kent de specifieke wetgeving en kan een waardevol klankbord zijn. Hij of zij kent jouw bedrijf bijna net zo goed als jij – en kent de financiële kant ervan waarschijnlijk nog beter. Objectieve input van iemand die jouw bedrijf kent, maar er niet de emotionele band mee heeft, is van onschatbare waarde. Door te helpen bij het maken van goede beslissingen, kunnen zij je helpen je bedrijf te laten groeien. Boekhouders helpen ook om problemen te identificeren en op te lossen voordat ze een serieuze aanslag op je financiën worden.

Op zoek naar een boekhouder in Aalst of Oost-Vlaanderen?

Het mag duidelijk zijn dat ook jouw boekhouder in Aalst je een pak kopzorgen en geld bespaart. Wanneer je kijkt naar alle voordelen die voortvloeien uit wat een boekhouder doet, is de vraag niet of je het je kunt veroorloven, maar net of je het je kunt veroorloven om er geen te hebben!


Laatste artikels over algemene info

Succesvol werken in de voedselsector

17 april 2023

Een baan op topniveau in de voedselsector is bijna een garantie op een levenslange carrière, als je tenminste wilt werken in een sector die hard aan het werk is om zichzelf te vernieuwen.
Lees meer


De juiste relatiegeschenken voor zakelijke relaties

28 maart 2023

Wie binnen de financiële sector werkt, weet dat het geven van relatiegeschenken belangrijke onderdelen zijn van het bouwen en onderhouden van klantrelaties en zakelijke banden.
Lees meer


Wat is beter? Online of fysiek boekhouding volgen?

16 februari 2023

Voor beide methoden valt veel te zeggen, daarom is het van belang om te weten wat beide soorten precies inhouden en wat de voordelen van beide zijn.
Lees meer


Digitaal verzekeren: zijn er voordelen ten opzichte van de traditionele verzekeringsmakelaars?

15 februari 2023

Digitaal verzekeren, het klinkt ons soms nog onwennig in de oren. Niet te verbazen, want wij Belgen houden vaak vast aan wat we kennen.
Lees meer


Wat kan je doen bij een snelheidsovertreding?

22 november 2022

Krijg je een snelheidsovertreding in de bus van de politie? Zo moet je bijvoorbeeld een geldboete betalen, maar ook een rijverbod kan ingevoerd worden.
Lees meer


Hoe zichtbaar is jouw webshop op het world wide web?

21 oktober 2022

Bedrijven spenderen gigantische budgetten aan marketing. Terecht, want goede marketing loont.
Lees meer


Dit zijn de verschillende manieren om beter te worden in boekhouden

20 oktober 2022

Wil je bijleren in boekhouden? Er bestaan verschillende methodes om dit te bereiken.
Lees meer


Ook FBI waarschuwt voor scams met crypto

10 oktober 2022

De FBI waarschuwt mensen voor scams met crypto. Deze noemen ze ook wel ‘varken slachting’.
Lees meerPopulair op Financeinfo.beADVERTENTIE

Bitvavo
 • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
 • Bitvavo bezoeken »

 • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.