Je bent hier: Home > Nieuws > Hoe apps de financiële sector overnemen

Hoe apps de financiële sector overnemen

Hoe apps de financiële sector overnemen

22 augustus 2022 - door Redactie

Moet jij tegenwoordig nog vaak in de bank zijn? Waarschijnlijk is het antwoord nee, want meer en meer apps zijn de fysieke services van een bank beginnen over te nemen.

Handig want je hoeft niet meer in de rij te gaan staan, en je kan geholpen worden via een snel chatbericht. Wil je nog meer weten over wat voor apps er bestaan omtrent financiën? Wij hebben alvast wat tips opgelijst.

Beleggingsapps

Beleggen is iets dat vorige eeuw enkel gedaan werd door grote bedrijven. Denk maar aan het wereldbekende Wall Street, waar beleggen zijn toppunt kende. Sinds begin 2000 is dit onder consumenten dan ook populair geworden. Dit komt onder andere doordat sparen niet meer zo aantrekkelijk is als vroeger. De spaarrentes liggen namelijk te laag om een goed rendement te ontvangen. Daarom kiezen mensen om te investeren in aandelen. Dit heeft een hoger risico, maar een betere return on investment. Deze trend is natuurlijk niet onopgemerkt gebleven in de digitale wereld. Sinds enkele jaren kan je via mobiele apps investeren in aandelen en fondsen. Denk maar aan apps zoals Bolero, DEGIRO of LiteBit. Hier kan je dus de koers van je aandelen op volgen, maar ook meer bijleren over de beurs. Zorg dus dat je telefoon altijd is opgeladen om de aandelen steeds op te volgen, aangezien de aandelenmarkt niet stil staat! Als hobby investeerder, is een goede smartphone een must en misschien is een powerbank ook wel iets voor jou zodat je geen enkele update mist?

Online banking

Wie heeft er tegenwoordig nog cash op zak? Door online banking is dit zo goed als niet meer nodig. Via de app van je bank kan je alles van geldzaken doen, waarvoor je vroeger naar de bank voor moest gaan. Het is erg logisch dat online banking de norm is geworden, aangezien het veel voordelen heeft. Zo is online banking goedkoper, minder tijdrovend en veel gemakkelijker. Moet je naar een vriend of vriendin overschrijven? Dan kan het gewoon vanuit je zetel.

Veel mensen vragen zich af of online banking wel veilig is. We kunnen je geruststellen dat door de vele security checks die je moet doen, dit een enorm veilige manier is van bankieren. Denk maar aan geheime codes of je vingerafdruk die je moet instellen, om in de app te geraken. Maak je dus geen zorgen dat plots heel je rekening geplunderd wordt. Wel moet je ervoor zorgen dat je niet gebruikt maakt van onbeschermde of onbekende wifi netwerken. Zo’n netwerken vind je vaak terug op openbare plaatsen. Hackers kunnen hier namelijk makkelijker toegang tot krijgen. Dus je maakt best gebruik van 4G als je je bankapp gebruikt. Tot slot mag je ook nooit ingaan op mails, telefoontjes of sms’en van de bank als ze je persoonlijke informatie vragen. Altijd voorzichtig zijn met het delen van persoonlijke informatie is de boodschap! Veiligheid draait dus niet enkel om een screenprotector, smartphonehoesjes en een goede oplader, maar ook om een veilig en kritisch gebruik van je smartphone.

Budget apps

Tot slot zijn er ook nog de budget apps. Dit zijn apps specifiek gemaakt om je geldzaken bij te houden. Als je dus graag een beter overzicht hebt over je maandelijkse inkomsten en uitgaven, dan is een budget app zeker iets voor jou. Zo kan je elke uitgave invoegen, met een bijschrift. Denk bijvoorbeeld aan ‘€50 euro - Boodschappen’. Veel bankapps zoals die van KBC geven je maandelijks al een overzicht van je uitgaven. Als je dit liever in nog meer detail bekijkt, is Buddy iets voor jou. Door het gebruik van een budget app zal je beter op de hoogte zijn van je financiën. Welke budget app gebruik jij voor je financieel overzicht?

Doordat je voor geldzaken en andere dingen je telefoon heel vaak gebruikt is het belangrijk om deze ook goed te verzorgen. Koop dus een kwaliteitsvolle telefoon, met de juiste accessoires zodat je steeds je financiën kan controleren op een veilige manier. 


Laatste artikels over Bankieren

Rente op spaarrekeningen stijgt

23 november 2022

Keytrade Bank kondigde aan dat het vanaf 1 december dit jaar de rente op zijn spaarrekeningen stevig zal optrekken.
Lees meer


De voor- en nadelen van contactloos betalen

15 november 2022

We hebben vast allemaal wel al eens contactloos betaald. Contactloos betalen wil zeggen dat je jouw bankkaart niet langer meer in de terminal moet stoppen en dat je in veel gevallen zelfs geen code meer hoeft in te voeren voor kleine bedragen.
Lees meer


NewB doekt bankactiviteiten op

27 oktober 2022

De kogel is door de kerk. De ethische bank NewB laat het doek vallen over de bankactiviteiten en ook de andere activiteiten staan op de helling
Lees meer


Phishingfraude neemt af

04 mei 2022

Door sensibiliseringsacties bij consumenten en strengere monitoring door de banken neemt de schade door phishing eindelijk af.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken