Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Hoe apps de financiële sector overnemen

Hoe apps de financiële sector overnemen

Hoe apps de financiële sector overnemen

22 augustus 2022 - door Redactie

Moet jij tegenwoordig nog vaak in de bank zijn? Waarschijnlijk is het antwoord nee, want meer en meer apps zijn de fysieke services van een bank beginnen over te nemen.

Handig want je hoeft niet meer in de rij te gaan staan, en je kan geholpen worden via een snel chatbericht. Wil je nog meer weten over wat voor apps er bestaan omtrent financiën? Wij hebben alvast wat tips opgelijst.

Beleggingsapps

Beleggen is iets dat vorige eeuw enkel gedaan werd door grote bedrijven. Denk maar aan het wereldbekende Wall Street, waar beleggen zijn toppunt kende. Sinds begin 2000 is dit onder consumenten dan ook populair geworden. Dit komt onder andere doordat sparen niet meer zo aantrekkelijk is als vroeger. De spaarrentes liggen namelijk te laag om een goed rendement te ontvangen. Daarom kiezen mensen om te investeren in aandelen. Dit heeft een hoger risico, maar een betere return on investment. Deze trend is natuurlijk niet onopgemerkt gebleven in de digitale wereld. Sinds enkele jaren kan je via mobiele apps investeren in aandelen en fondsen. Denk maar aan apps zoals Bolero, DEGIRO of LiteBit. Hier kan je dus de koers van je aandelen op volgen, maar ook meer bijleren over de beurs. Zorg dus dat je telefoon altijd is opgeladen om de aandelen steeds op te volgen, aangezien de aandelenmarkt niet stil staat! Als hobby investeerder, is een goede smartphone een must en misschien is een powerbank ook wel iets voor jou zodat je geen enkele update mist?

Online banking

Wie heeft er tegenwoordig nog cash op zak? Door online banking is dit zo goed als niet meer nodig. Via de app van je bank kan je alles van geldzaken doen, waarvoor je vroeger naar de bank voor moest gaan. Het is erg logisch dat online banking de norm is geworden, aangezien het veel voordelen heeft. Zo is online banking goedkoper, minder tijdrovend en veel gemakkelijker. Moet je naar een vriend of vriendin overschrijven? Dan kan het gewoon vanuit je zetel.

Veel mensen vragen zich af of online banking wel veilig is. We kunnen je geruststellen dat door de vele security checks die je moet doen, dit een enorm veilige manier is van bankieren. Denk maar aan geheime codes of je vingerafdruk die je moet instellen, om in de app te geraken. Maak je dus geen zorgen dat plots heel je rekening geplunderd wordt. Wel moet je ervoor zorgen dat je niet gebruikt maakt van onbeschermde of onbekende wifi netwerken. Zo’n netwerken vind je vaak terug op openbare plaatsen. Hackers kunnen hier namelijk makkelijker toegang tot krijgen. Dus je maakt best gebruik van 4G als je je bankapp gebruikt. Tot slot mag je ook nooit ingaan op mails, telefoontjes of sms’en van de bank als ze je persoonlijke informatie vragen. Altijd voorzichtig zijn met het delen van persoonlijke informatie is de boodschap! Veiligheid draait dus niet enkel om een screenprotector, smartphonehoesjes en een goede oplader, maar ook om een veilig en kritisch gebruik van je smartphone.

Budget apps

Tot slot zijn er ook nog de budget apps. Dit zijn apps specifiek gemaakt om je geldzaken bij te houden. Als je dus graag een beter overzicht hebt over je maandelijkse inkomsten en uitgaven, dan is een budget app zeker iets voor jou. Zo kan je elke uitgave invoegen, met een bijschrift. Denk bijvoorbeeld aan ‘€50 euro - Boodschappen’. Veel bankapps zoals die van KBC geven je maandelijks al een overzicht van je uitgaven. Als je dit liever in nog meer detail bekijkt, is Buddy iets voor jou. Door het gebruik van een budget app zal je beter op de hoogte zijn van je financiën. Welke budget app gebruik jij voor je financieel overzicht?

Doordat je voor geldzaken en andere dingen je telefoon heel vaak gebruikt is het belangrijk om deze ook goed te verzorgen. Koop dus een kwaliteitsvolle telefoon, met de juiste accessoires zodat je steeds je financiën kan controleren op een veilige manier. 


Laatste artikels over algemene info

Succesvol werken in de voedselsector

17 april 2023

Een baan op topniveau in de voedselsector is bijna een garantie op een levenslange carrière, als je tenminste wilt werken in een sector die hard aan het werk is om zichzelf te vernieuwen.
Lees meer


De juiste relatiegeschenken voor zakelijke relaties

28 maart 2023

Wie binnen de financiële sector werkt, weet dat het geven van relatiegeschenken belangrijke onderdelen zijn van het bouwen en onderhouden van klantrelaties en zakelijke banden.
Lees meer


Wat is beter? Online of fysiek boekhouding volgen?

16 februari 2023

Voor beide methoden valt veel te zeggen, daarom is het van belang om te weten wat beide soorten precies inhouden en wat de voordelen van beide zijn.
Lees meer


Digitaal verzekeren: zijn er voordelen ten opzichte van de traditionele verzekeringsmakelaars?

15 februari 2023

Digitaal verzekeren, het klinkt ons soms nog onwennig in de oren. Niet te verbazen, want wij Belgen houden vaak vast aan wat we kennen.
Lees meer


Wat kan je doen bij een snelheidsovertreding?

22 november 2022

Krijg je een snelheidsovertreding in de bus van de politie? Zo moet je bijvoorbeeld een geldboete betalen, maar ook een rijverbod kan ingevoerd worden.
Lees meer


Hoe zichtbaar is jouw webshop op het world wide web?

21 oktober 2022

Bedrijven spenderen gigantische budgetten aan marketing. Terecht, want goede marketing loont.
Lees meer


Dit zijn de verschillende manieren om beter te worden in boekhouden

20 oktober 2022

Wil je bijleren in boekhouden? Er bestaan verschillende methodes om dit te bereiken.
Lees meer


Ook FBI waarschuwt voor scams met crypto

10 oktober 2022

De FBI waarschuwt mensen voor scams met crypto. Deze noemen ze ook wel ‘varken slachting’.
Lees meerPopulair op Financeinfo.beADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.