Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Bitcoin opnieuw boven 30.000 dollar

Bitcoin opnieuw boven 30.000 dollar

Bitcoin opnieuw boven 30.000 dollar

13 april 2023 - door Redactie

De bitcoin koers is dit jaar al flink gestegen. Tegenover de start van het jaar loopt de winst al op tot meer dan 80%.

Op 1 januari kon je een bitcoin kopen tegen zo'n 16.600 dollar, maar ondertussen is de koers al opgelopen tot meer dan 30.400 dollar. Een opmerkelijke prestatie, die volgens waarnemers deels het gevolg is van de crisis in het banksysteem. Bitcoin werd namelijk gestart als reactie op de bankencrisis van 2008 en nauwelijks 15 jaar later wordt de wereld al terug geconfronteerd met een nieuwe bankencrisis. In de VS gingen Silicon Valley Bank en Signature Bank al onderuit, terwijl in Europa Credit Suisse moest gered worden.

Buiten het banksysteem

De problemen in de banksector laten veel mensen opnieuw beseffen dat geld op een bankrekening eigenlijk een lening aan de bank is. Wanneer het fout gaat, weet je niet of je wel toegang hebt tot je eigen financiële middelen. Bitcoin daarentegen staat volledig buiten het banksysteem. Wanneer je een eigen hardware wallet gebruikt om je bitcoin te beheren, heb je 24 op 24 en 7 op 7 toegang tot jouw bezit. De Bitcoin blockchain is altijd online en je kan wanneer je maar wil digitale waarde versturen. Het motto van bitcoiners luidt dan ook: 'be your own bank'.

Risk on

Een andere mogelijke verklaring is dat er weer meer risico appetijt is onder de beleggers. De problemen in de banksector maken het voor centrale banken moeilijker om de rente nog fors verder te verhogen en het monetaire beleid verder te verkrappen. Er wordt bijgevolg gespeculeerd op een dalende rente, wat positief is voor risicovolle activa. Bitcoin volgt dan gewoon de stijgende koersen van bijvoorbeeld de technologie aandelen.

Eerder raakte al bekend dat Belgische beleggers in cryptomunten blijven geloven, ondanks de slachting die ze tijdens de zogenaamde 'crypto winter' hebben meegemaakt. De koersen kwamen daarbij fors onder druk te staan, waardoor veel beleggers tegen grote verliezen aankeken. Door het stevige herstel van dit jaar staan heel wat portefeuilles weer in het groen. Ook het beursgenoteerde MicroStrategy bezit zo'n 140.000 bitcoin, die samen meer dan 4 miljard dollar waard zijn. Tegen koersen van 30.000 dollar staat ook deze portefeuille weer in de plus.

Niemand kan echter voorspellen of het ingezette herstel van de koersen zich zal doorzetten, of dat de crypto winter nog eens zal toeslaan met opnieuwe dalende koersen.

Lees hier meer over bitcoin kopen in België.

Wil je meer leren over hoe bitcoin werkt? Lees dan hier een gratis bitcoin boek.

Bitcoin koers in euro


Laatste artikels over beleggen

Cryptobroker Litebit gaat sluiten

23 mei 2023

De Nederlandse cryptobroker Litebit ziet geen toekomst weggelegd voor zichzelf. De klanten wordt aangeraden over te stappen naar Bitvavo.
Lees meer


Geld van klanten zit vast op Belgisch cryptoplatform bit4you

28 april 2023

Het crypto platform bit4you heeft de activiteiten stopgezet omdat een belangrijke partner failliet dreigt te gaan.
Lees meer


Ondanks cryptowinter blijven Belgen geloven in virtuele munten

22 maart 2023

De meeste beleggers beschouwen de forse koersdalingen op de cryptomarkt als een tijdelijke correctie. Dat blijkt uit een onderzoek van de FSMA in samenwerking met IPSOS.
Lees meer


Daar is de bankencrisis terug

13 maart 2023

Vorige week is in de VS een nieuwe bankencrisis gestart, die ook tot in Europa is doorgesijpeld.
Lees meer


Scammers blijven tienduizenden euro's ontfutselen van argeloze beleggers

03 maart 2023

Ondanks de vele waarschuwingen worden er nog steeds mensen in de val gelokt van oplichters die beloven dat je veel geld kan verdienen.
Lees meer


Bouw slim aan je financiële toekomst!

23 februari 2023

Heb je weinig tijd en middelen om actief bezig te zijn met je financiële toekomst?
Lees meer


Bitcoin koers herstelt na enorme crash van vorig jaar

20 februari 2023

Na een enorme dip in de markt lijken verschillende cryptomunten er langzamerhand weer bovenop te komen. Bitcoin en Ethereum hebben de laatste weken weer een stevig herstel gezien.
Lees meerPopulair op Financeinfo.beADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.