Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Geld van klanten zit vast op Belgisch cryptoplatform bit4you

Geld van klanten zit vast op Belgisch cryptoplatform bit4you

Geld van klanten zit vast op Belgisch cryptoplatform bit4you

28 april 2023 - door Redactie

Het crypto platform bit4you heeft de activiteiten stopgezet omdat een belangrijke partner failliet dreigt te gaan.

Het platform bit4you is een kleine speler die nauwelijks 40.000 klanten telt. Het werkte zich vorig jaar in de kijker toen ze een gooi deden naar een beursnotering. Ze hadden het plan opgevat om de slapende maatschappij Beluga over te nemen, om zo via een omweg zelf op de beurs terecht te komen. Hiervoor probeerden ze geld op te halen via crowdfunding, wat echter mislukte.

Om zijn platform uit te baten deed bit4you beroep op CoinLoan, een cryptodienstverlener uit Estland die virtuele valuta bewaart en waar je crypto activa kan uitlenen tegen een vergoeding. CoinLoan kreeg nu de opdracht om zijn platform stil te leggen in afwachting van een gerechtelijk onderzoek naar een mogelijk faillissement. Het bedrijf zou ook zijn registratie als custodian of bewaarpartij zijn kwijtgespeeld.

Door het nieuws ziet ook bit4you zich genoodzaakt om de activiteiten op zijn platform stil te leggen. Het geld van klanten zit voor een groot deel vast op CoinLoan, maar bit4you denkt dat ze deze gelden nog wel kunnen terugvorderen. Zo staan er zo'n 145 bitcoin van klanten op CoinLoan, wat meer dan 80% is van alle bitcoin die bit4you voor klanten beheert.

Not your keys, not your coins

In totaal zit nu zo'n 6,5 miljoen euro aan crypto valuta geblokkeerd. Opnieuw wordt duidelijk dat mensen een risico lopen door hun bitcoin op een exchange te laten staan. De oplossing ligt in het zelf beheren van de gekochte cryptomunten, door gebruik te maken van een hardware wallet. De exchange gebruik je dan alleen voor te kopen of verkopen en dan maakt het niet uit dat een platform op slot gaat of overkop gaat.

Lees hier meer over bitcoin kopen in België.


Laatste artikels over beleggen

Cryptobroker Litebit gaat sluiten

23 mei 2023

De Nederlandse cryptobroker Litebit ziet geen toekomst weggelegd voor zichzelf. De klanten wordt aangeraden over te stappen naar Bitvavo.
Lees meer


Bitcoin opnieuw boven 30.000 dollar

13 april 2023

De bitcoin koers is dit jaar al flink gestegen. Tegenover de start van het jaar loopt de winst al op tot meer dan 80%.
Lees meer


Ondanks cryptowinter blijven Belgen geloven in virtuele munten

22 maart 2023

De meeste beleggers beschouwen de forse koersdalingen op de cryptomarkt als een tijdelijke correctie. Dat blijkt uit een onderzoek van de FSMA in samenwerking met IPSOS.
Lees meer


Daar is de bankencrisis terug

13 maart 2023

Vorige week is in de VS een nieuwe bankencrisis gestart, die ook tot in Europa is doorgesijpeld.
Lees meer


Scammers blijven tienduizenden euro's ontfutselen van argeloze beleggers

03 maart 2023

Ondanks de vele waarschuwingen worden er nog steeds mensen in de val gelokt van oplichters die beloven dat je veel geld kan verdienen.
Lees meer


Bouw slim aan je financiële toekomst!

23 februari 2023

Heb je weinig tijd en middelen om actief bezig te zijn met je financiële toekomst?
Lees meer


Bitcoin koers herstelt na enorme crash van vorig jaar

20 februari 2023

Na een enorme dip in de markt lijken verschillende cryptomunten er langzamerhand weer bovenop te komen. Bitcoin en Ethereum hebben de laatste weken weer een stevig herstel gezien.
Lees meerPopulair op Financeinfo.beADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.