Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Cryptobroker Litebit gaat sluiten

Cryptobroker Litebit gaat sluiten

Cryptobroker Litebit gaat sluiten

23 mei 2023 - door Redactie

De Nederlandse cryptobroker Litebit ziet geen toekomst weggelegd voor zichzelf. De klanten wordt aangeraden over te stappen naar Bitvavo.

Litebit is een Nederlandse cryptobroker, die op een gebruiksvriendelijke manier handel mogelijk maakt in cryptomunten. Litebit vreest niet te kunnen opboksen tegen concurrenten en beslist daarom nu om de handdoek in de ring te gooien. 

Er is ten eerste het moeilijke regelgevende kader in verschillende landen en de steeds strengere compliance eisen, waardoor veel geld moet geïnvesteerd worden in teams die de wetgeving opvolgen en ervoor zorgen dat Litebit zich houdt aan de regels. Verder gaan de crypto ontwikkelingen razendsnel, waardoor ook veel geld moet geïnvesteerd worden om bij te blijven met de technologische innovaties. Daar tegenover staat de toegenomen internationale concurrentie, die de tarieven onder druk begint te zetten, waardoor de omzet per klant begint te dalen.

Na grondig onderzoek heeft Litebit besloten dat het best zijn activiteiten stopzet. Dat gebeurt echter niet onmiddellijk. Klanten hebben nog ruim de tijd om hun geld of cryptomunten op te nemen. 

Bitvavo

Mensen die geen eigen hardware wallet hebben, kunnen ervoor kiezen om hun activa over te zetten naar de Nederlandse exchange Bitvavo. Litebit heeft hiervoor toestemming gevraagd aan de regelgevende autoriteiten. Als zij hiermee akkoord gaan, dan zal er binnen het Litebit platform een functie worden voorzien waarmee een account makkelijk naar Bitvavo kan worden overgezet.

Litebit kiest voor Bitvavo omdat dit de grootste crypto exchange van Nederland is met een gebruiksvriendelijk platform en lage transactiekosten. Bitvavo is verder internationaal actief en heeft een voldoende grote schaal om alle kosten te dragen om compliant en innovatief te blijven. Met de overname van een groot deel van de klanten van Litebit zal Bitvavo zich dan ook verder versterken.

Lees hier meer over bitcoin kopen in België.


Laatste artikels over beleggen

Geld van klanten zit vast op Belgisch cryptoplatform bit4you

28 april 2023

Het crypto platform bit4you heeft de activiteiten stopgezet omdat een belangrijke partner failliet dreigt te gaan.
Lees meer


Bitcoin opnieuw boven 30.000 dollar

13 april 2023

De bitcoin koers is dit jaar al flink gestegen. Tegenover de start van het jaar loopt de winst al op tot meer dan 80%.
Lees meer


Ondanks cryptowinter blijven Belgen geloven in virtuele munten

22 maart 2023

De meeste beleggers beschouwen de forse koersdalingen op de cryptomarkt als een tijdelijke correctie. Dat blijkt uit een onderzoek van de FSMA in samenwerking met IPSOS.
Lees meer


Daar is de bankencrisis terug

13 maart 2023

Vorige week is in de VS een nieuwe bankencrisis gestart, die ook tot in Europa is doorgesijpeld.
Lees meer


Scammers blijven tienduizenden euro's ontfutselen van argeloze beleggers

03 maart 2023

Ondanks de vele waarschuwingen worden er nog steeds mensen in de val gelokt van oplichters die beloven dat je veel geld kan verdienen.
Lees meer


Bouw slim aan je financiële toekomst!

23 februari 2023

Heb je weinig tijd en middelen om actief bezig te zijn met je financiële toekomst?
Lees meer


Bitcoin koers herstelt na enorme crash van vorig jaar

20 februari 2023

Na een enorme dip in de markt lijken verschillende cryptomunten er langzamerhand weer bovenop te komen. Bitcoin en Ethereum hebben de laatste weken weer een stevig herstel gezien.
Lees meerPopulair op Financeinfo.beADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.