Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Crowdfunding bit4you onsuccesvol afgelopen

Crowdfunding bit4you onsuccesvol afgelopen

Crowdfunding bit4you onsuccesvol afgelopen

30 september 2022 - door Redactie

Bit4you probeerde via BeeBonds een half miljoen euro op te halen, maar ondanks een hoge rente was er weinig interesse.

In België bitcoin kopen is mogelijk via allerlei grote buitenlandse websites, die enorm populair zijn en miljoenen klanten tellen. Toch is er met bit4you ook een Belgische speler actief, zij het met slechts matig succes. Tegenover de grote concurrenten stelt bit4you met slechts enkele tienduizenden klanten weinig voor.

Aan ambitie is er wel geen enkel gebrek. Zo had bit4you het plan opgevat om de beursgenoteerde slapende maatschappij Beluga over te nemen, om zo via een omweg zelf een beursnotering te krijgen. Het nodige kapitaal zou deels opgehaald worden via een crowdfundingsactie, waarbij gemikt werd op een half miljoen euro. Na enkele weken moest bit4you de rente op de aangeboden schuldinstrumenten optrekken naar 12% om meer interesse te wekken. Dat bleek ook weinig succesvol want gisteren werd de campagne afgesloten met slechts 257.300 euro op de teller.

Strijd is niet gestreden

Volgens bit4you behoort een beursnotering nog steeds tot de mogelijkheden. Er zal nu elders naar extra kapitaal gezocht worden door bijvoorbeeld de bestaande aandeelhouders aan te spreken. Daarnaast zal er met Beluga opnieuw onderhandeld worden over de overnameprijs. Gezien de malaise op de beurzen van de laatste maanden is het niet ondenkbaar dat de overnameprijs wat daalt.

Grote concurrenten

Of bit4you nog lang kan overleven in de crypto sector is nog maar de vraag. Grote buitenlandse spelers uit de VS werken aan de nodige vergunningen om Europa helemaal in te palmen. Daarnaast telt ons buurland Nederland enkele grote spelers die ook in België meer dan honderd duizend klanten tellen, zoals bijvoorbeeld Bitvavo.


Laatste artikels over Finance

Een bankautomaat in elke gemeente

04 april 2023

De overheid heeft een akkoord met de banken gesloten over de geldautomaten. In elke gemeente moet er eentje aanwezig zijn.
Lees meer


Nationale Bank gaat miljarden verliezen

03 april 2023

De Nationale Bank boekte in 2022 een verlies van 580 miljoen euro en zal in de komende jaren nog veel meer verliezen.
Lees meer


De juiste relatiegeschenken voor zakelijke relaties

28 maart 2023

Wie binnen de financiële sector werkt, weet dat het geven van relatiegeschenken belangrijke onderdelen zijn van het bouwen en onderhouden van klantrelaties en zakelijke banden.
Lees meer


Zwitserse centrale bank stut systeembank Credit Suisse

16 maart 2023

Door de zenuwachtigheid over de bankencrisis in de VS zijn er ook grote zorgen over het Europese Credit Suisse.
Lees meer


Daar is de bankencrisis terug

13 maart 2023

Vorige week is in de VS een nieuwe bankencrisis gestart, die ook tot in Europa is doorgesijpeld.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

ADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.