Je bent hier: Home > Nieuws > Crowdfunding bit4you onsuccesvol afgelopen

Crowdfunding bit4you onsuccesvol afgelopen

Crowdfunding bit4you onsuccesvol afgelopen

30 september 2022 - door Redactie

Bit4you probeerde via BeeBonds een half miljoen euro op te halen, maar ondanks een hoge rente was er weinig interesse.

In België bitcoin kopen is mogelijk via allerlei grote buitenlandse websites, die enorm populair zijn en miljoenen klanten tellen. Toch is er met bit4you ook een Belgische speler actief, zij het met slechts matig succes. Tegenover de grote concurrenten stelt bit4you met slechts enkele tienduizenden klanten weinig voor.

Aan ambitie is er wel geen enkel gebrek. Zo had bit4you het plan opgevat om de beursgenoteerde slapende maatschappij Beluga over te nemen, om zo via een omweg zelf een beursnotering te krijgen. Het nodige kapitaal zou deels opgehaald worden via een crowdfundingsactie, waarbij gemikt werd op een half miljoen euro. Na enkele weken moest bit4you de rente op de aangeboden schuldinstrumenten optrekken naar 12% om meer interesse te wekken. Dat bleek ook weinig succesvol want gisteren werd de campagne afgesloten met slechts 257.300 euro op de teller.

Strijd is niet gestreden

Volgens bit4you behoort een beursnotering nog steeds tot de mogelijkheden. Er zal nu elders naar extra kapitaal gezocht worden door bijvoorbeeld de bestaande aandeelhouders aan te spreken. Daarnaast zal er met Beluga opnieuw onderhandeld worden over de overnameprijs. Gezien de malaise op de beurzen van de laatste maanden is het niet ondenkbaar dat de overnameprijs wat daalt.

Grote concurrenten

Of bit4you nog lang kan overleven in de crypto sector is nog maar de vraag. Grote buitenlandse spelers uit de VS werken aan de nodige vergunningen om Europa helemaal in te palmen. Daarnaast telt ons buurland Nederland enkele grote spelers die ook in België meer dan honderd duizend klanten tellen, zoals bijvoorbeeld Bitvavo.


Laatste artikels over Finance

Waarom finance vaak complexer is dan het lijkt

18 november 2022

Velen denken dat ze goed mee zijn met de laatste nieuwtjes over finance. Modellen interpreteren en grafieken opstellen zijn er een belangrijk deel van, maar dat is natuurlijk nog niet alles.
Lees meer


Een nieuwe job? Een nieuw salaris.

17 november 2022

Wie op zoek gaat naar een nieuwe job, zal in zijn nieuwe contractvoorstel ook geconfronteerd worden met een nieuw salaris. Maar hoe weet je nou of je zo’n voorstel moet aanvaarden of niet?
Lees meer


Hoe kan je echt bijleren over financiën?

13 oktober 2022

Veel mensen willen graag meer financiële kennis opdoen, maar weten eigenlijk niet goed waar ze moeten beginnen.
Lees meer


Ook FBI waarschuwt voor scams met crypto

10 oktober 2022

De FBI waarschuwt mensen voor scams met crypto. Deze noemen ze ook wel ‘varken slachting’.
Lees meer


Laatste doodsstrijd voor NewB

10 oktober 2022

Er lijkt stilaan een eind te komen aan de NewB saga, de coöperatieve bank die sinds het ontstaan met geldproblemen kampt.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken