Je bent hier: Home > Nieuws > Geen interesse in beursgang cryptoplatform bit4you

Geen interesse in beursgang cryptoplatform bit4you

Geen interesse in beursgang cryptoplatform bit4you

23 augustus 2022 - door Redactie

Het Belgische cryptoplatform bit4you slaagt er niet in om voldoende geld op te halen om een beursgang te financieren.

Chainius Solutions, de moedergroep boven bit4you, wil via een omweg op de beurs komen te staan. Dit is mogelijk door de slapende beursgenoteerde firma Beluga over te nemen. Bit4you heeft in juni al een overeenkomst getekend om 64,73% van Beluga te kopen en was daarom wettelijk verplicht om een overnamebod te lanceren op de overige aandelen. Er was wel een belangrijke opschortende voorwaarde: Chainius moest er in slagen om de nodige fondsen op te halen om de overname te financieren. In totaal ging het over zo'n 5 miljoen euro.

Chainius Solutions probeert de overname te financieren met een crowdfunding. Concreet gezien biedt het bedrijf obligaties aan met een brutorendement van maar liefst 12%, waardoor het per saldo junk bonds zijn. De interesse van investeerders is echter zeer beperkt. Op twee maanden tijd werd slechts 166.800 euro opgehaald. Het is dan nog maar de vraag of de ambitieuze overname wel kan doorgaan.

Crypto crash

Bitcoin kopen in België is de voorbije jaren enorm populair geworden. Bit4you is het enige echte Belgische platform en wilde met de beursgang de basis leggen om mee te spelen met de grotere jongens. De crash van de crypto koersen gooide echter roet in het eten. De bitcoin koers is tegen het toppunt van november vorig jaar al met twee derde gedaald.

Matig succes

Daarnaast is het platform van bit4you helemaal niet populair bij Belgische cryptofanaten. In juni maakte het bedrijf bekend dat ze zo'n 14.000 actieve klanten telden. Dat is een peulschil in vergelijking met Nederlandse concurrenten als Bitvavo, dat meer dan 1 miljoen klanten telt en dat ook in België tienduizenden klanten heeft.

Het bit4you platform is in vergelijking met de Nederlandse concurrenten helemaal niet zo gebruiksvriendelijk. Klanten moeten bijvoorbeeld eerst de stablecoin USDT aankopen vooraleer ze andere cryptomunten zoals bitcoin of ether kunnen kopen. Daarnaast lijkt de exchange vooral gericht op Franstalig België, wat blijkt uit de klantendienst die Nederlandstalige support tickets niet kan beantwoorden.


Laatste artikels over Beleggen

De Ethereum Merge: Dit is wat het inhoudt

10 september 2022

Rond 15 september gaat Ethereum overstappen van een Proof of Work (PoW) naar een Proof of Stake (PoS). De crypto wereld houdt zijn adem vast.
Lees meer


FIRE reportage brengt onrealistische boodschap

01 september 2022

VRT MAX pakte deze week uit met de nieuwe docureeks FIRE: vroeg op pensioen. De mogelijkheden van het beleggen worden echter veel te rooskleurig voorgesteld.
Lees meer


Een beleggingsplan: wat is het en hoe maak je het?

25 augustus 2022

Heel vaak wordt er online verwezen naar het zogenaamde beleggingsplan. Ben jij nieuw in de financiële wereld en heb je nog geen idee wat een beleggingsplan precies is?
Lees meer


Beleggen in wijn is vaak oplichting

24 augustus 2022

De FSMA waarschuwt op zijn website voor oplichtingspraktijken met beleggingen in wijn.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken