Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Geen interesse in beursgang cryptoplatform bit4you

Geen interesse in beursgang cryptoplatform bit4you

Geen interesse in beursgang cryptoplatform bit4you

23 augustus 2022 - door Redactie

Het Belgische cryptoplatform bit4you slaagt er niet in om voldoende geld op te halen om een beursgang te financieren.

Chainius Solutions, de moedergroep boven bit4you, wil via een omweg op de beurs komen te staan. Dit is mogelijk door de slapende beursgenoteerde firma Beluga over te nemen. Bit4you heeft in juni al een overeenkomst getekend om 64,73% van Beluga te kopen en was daarom wettelijk verplicht om een overnamebod te lanceren op de overige aandelen. Er was wel een belangrijke opschortende voorwaarde: Chainius moest er in slagen om de nodige fondsen op te halen om de overname te financieren. In totaal ging het over zo'n 5 miljoen euro.

Chainius Solutions probeert de overname te financieren met een crowdfunding. Concreet gezien biedt het bedrijf obligaties aan met een brutorendement van maar liefst 12%, waardoor het per saldo junk bonds zijn. De interesse van investeerders is echter zeer beperkt. Op twee maanden tijd werd slechts 166.800 euro opgehaald. Het is dan nog maar de vraag of de ambitieuze overname wel kan doorgaan.

Crypto crash

Bitcoin kopen in België is de voorbije jaren enorm populair geworden. Bit4you is het enige echte Belgische platform en wilde met de beursgang de basis leggen om mee te spelen met de grotere jongens. De crash van de crypto koersen gooide echter roet in het eten. De bitcoin koers is tegen het toppunt van november vorig jaar al met twee derde gedaald.

Matig succes

Daarnaast is het platform van bit4you helemaal niet populair bij Belgische cryptofanaten. In juni maakte het bedrijf bekend dat ze zo'n 14.000 actieve klanten telden. Dat is een peulschil in vergelijking met Nederlandse concurrenten als Bitvavo, dat meer dan 1 miljoen klanten telt en dat ook in België tienduizenden klanten heeft.

Het bit4you platform is in vergelijking met de Nederlandse concurrenten helemaal niet zo gebruiksvriendelijk. Klanten moeten bijvoorbeeld eerst de stablecoin USDT aankopen vooraleer ze andere cryptomunten zoals bitcoin of ether kunnen kopen. Daarnaast lijkt de exchange vooral gericht op Franstalig België, wat blijkt uit de klantendienst die Nederlandstalige support tickets niet kan beantwoorden.


Laatste artikels over beleggen

Cryptobroker Litebit gaat sluiten

23 mei 2023

De Nederlandse cryptobroker Litebit ziet geen toekomst weggelegd voor zichzelf. De klanten wordt aangeraden over te stappen naar Bitvavo.
Lees meer


Geld van klanten zit vast op Belgisch cryptoplatform bit4you

28 april 2023

Het crypto platform bit4you heeft de activiteiten stopgezet omdat een belangrijke partner failliet dreigt te gaan.
Lees meer


Bitcoin opnieuw boven 30.000 dollar

13 april 2023

De bitcoin koers is dit jaar al flink gestegen. Tegenover de start van het jaar loopt de winst al op tot meer dan 80%.
Lees meer


Ondanks cryptowinter blijven Belgen geloven in virtuele munten

22 maart 2023

De meeste beleggers beschouwen de forse koersdalingen op de cryptomarkt als een tijdelijke correctie. Dat blijkt uit een onderzoek van de FSMA in samenwerking met IPSOS.
Lees meer


Daar is de bankencrisis terug

13 maart 2023

Vorige week is in de VS een nieuwe bankencrisis gestart, die ook tot in Europa is doorgesijpeld.
Lees meer


Scammers blijven tienduizenden euro's ontfutselen van argeloze beleggers

03 maart 2023

Ondanks de vele waarschuwingen worden er nog steeds mensen in de val gelokt van oplichters die beloven dat je veel geld kan verdienen.
Lees meer


Bouw slim aan je financiële toekomst!

23 februari 2023

Heb je weinig tijd en middelen om actief bezig te zijn met je financiële toekomst?
Lees meer


Bitcoin koers herstelt na enorme crash van vorig jaar

20 februari 2023

Na een enorme dip in de markt lijken verschillende cryptomunten er langzamerhand weer bovenop te komen. Bitcoin en Ethereum hebben de laatste weken weer een stevig herstel gezien.
Lees meerPopulair op Financeinfo.beADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.