Je bent hier: Home > Nieuws > Derde van jonge Belgische beleggers ziet bitcoin wel zitten

Derde van jonge Belgische beleggers ziet bitcoin wel zitten

Derde van jonge Belgische beleggers ziet bitcoin wel zitten

19 juni 2018

Uit een onderzoek van ING blijkt dat heel wat Belgische beleggers de bitcoin niet kennen of niet zien zitten als beleggingsinstrument. Alleen de jongere beleggers overwegen een investering wel.

Uit de beleggersbarometer van ING blijkt dat 33% van de beleggers uit België de bitcoin zelfs helemaal niet kent, wat verwonderlijk is gezien deze cryptocurrency de laatste maanden enorm veel media aandacht heeft gekregen. Eind vorig jaar was er zelfs een gigantische rally die de bitcoin tot tegen de 20.000 dollar per stuk bracht. Ondertussen is de koers al zwaar teruggevallen tot onder de 7.000 dollar.

Bij de beleggers onder de 45 jaar die de bitcoin wel kennen, zijn er een derde die een investering wel zouden overwegen. Bij de oudere beleggers die de bitcoin kennen is dat slechts 15%. Cryptomunten zijn dus duidelijk meer in trek bij de jongere beleggers.

Heel wat beleggers worden wel afgeschrikt door de soms omslachtige manier waarop je cryptomunten moet aankopen en bewaren. Verder is er ook de vrees dat cryptowebsites gehackt worden, wat online wallets op dergelijke websites kwetsbaar maakt. De aangekochte munten kunnen op die manier dus gestolen worden.

Ondanks deze pijnpunten rapporteren verschillende platformen dat ze steeds meer Belgische klanten krijgen die willen beleggen in cryptomunten. Twee voorbeelden van snelgroeiende Nederlandse platformen zijn Litebit en Bitvavo. Op dergelijke websites kan je vaak al vanaf 25 euro investeren in cryptomunten zoals de bitcoin. De meeste transacties op deze websites liggen dan ook onder de 125 euro.


Laatste artikels over Beleggen

Hoe duurzaam beleggen?

18 mei 2019

Door de aandacht voor de klimaatverandering denken beleggers ook steeds meer na over de projecten die ze financieren met hun geld. Febelfin heeft daarom een nieuw label bedacht.
Lees meer


Aedifica rondt nieuwe kapitaalverhoging af

03 mei 2019

Aedifica haalde met de vingers in de neus ruim 418 miljoen euro op. Er was een enorm grote interesse bij grote professionele beleggers.
Lees meer


Tips om beter te beleggen

26 maart 2019

Particuliere beleggers presteren doorgaans erg slecht op de beurs. Jan Longeval heeft nu een boek gepubliceerd om beleggers te helpen om veelgemaakte fouten te vermijden.
Lees meer


Bitcoinoplichters lokken beleggers in de val

15 maart 2019

Fraudeurs blijven er in slagen om nietsvermoedende Belgische beleggers op te lichten met investeringen in bitcoin of andere cryptomunten.
Lees meer


Saxo Bank neemt BinckBank over

02 januari 2019

Het Deense Saxo Bank heeft BinckBank overgenomen voor 424 miljoen euro. Voor Belgische klanten van de bank verandert er niets. Op termijn mag de klant door de krachtenbundeling wel rekenen op extra diensten.
Lees meer