Je bent hier: Home > Nieuws > Paypal gaat Bitcoin aanbieden

Paypal gaat Bitcoin aanbieden

Paypal gaat Bitcoin aanbieden

25 oktober 2020

Betalingsverwerker Paypal heeft aangekondigd dat het cryptomunten zal omarmen.

Al van in de zomer gonst het van de geruchten dat Paypal het mogelijk zou maken om Bitcoin te kopen op zijn platform. Het bedrijf zou cryptocurrency omarmen omdat het een bedreiging vormt voor zijn eigen businessmodel. Als Paypal niet in deze markt stapt, zou het zijn leiderspositie kunnen verliezen net zoals gsm fabrikant Nokia ten onder ging na de introductie van de smartphone.

Al in de komende weken zullen Amerikaanse gebruikers de mogelijkheid krijgen om cryptomunten als Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin aan te kopen. Deze cryptomunten zullen in een Paypal wallet beheerd kunnen worden. Gebruikers zullen deze coins ook kunnen gebruiken om te betalen in webshops die Paypal aanvaarden. De cryptomunten zullen dan automatisch omgezet worden naar dollars of euro's voor de verkoper.

De dienst wordt gefaciliteerd door Paxos, een bekende cryptobroker die ook al voor neobanks als Revolut werkt. Na de introductie in Amerika zal de dienst in andere regio's uitgerold worden. Dat zal echter maar voor de eerste helft van 2021 zijn en we weten nog niet of België mee aan de beurt is. Bitcoin kopen in België kan uiteraard nu ook al op een veilige manier via diverse platformen.

Paypal zal het bezitten van cryptocurrency dus op een laagdrempelige manier toegankelijk maken. Er zal echter geen mogelijkheid zijn om de cryptomunten te verzenden naar andere adressen of een eigen hardware wallet. Wie een omvangrijk bedrag aan cryptocurrency bezit en op veilig wil spelen heeft absoluut nood aan een eigen hardware wallet. Het Belgische NGRAVE lanceert daarom een revolutionaire hardware wallet.


Laatste artikels over Beleggen

Belgen stappen weer in de beurs

20 januari 2021

De coronacrisis zorgde er in 2020 voor dat de Belgen weer de beurs ontdekten.
Lees meer


Wat is een hardware wallet?

07 januari 2021

Cryptocurrency kan je beheren vanuit een online wallet, maar je kan ook een eigen toestel hiervoor aanschaffen.
Lees meer


Nu nog bitcoins kopen?

06 januari 2021

De bitcoin heeft zijn opmars verder gezet en noteert op moment van schrijven zelfs boven de 36.000 dollar. Is het nu nog interessant om bitcoin te kopen?
Lees meer


Drie jaren na crash maakt bitcoin alweer nieuwe hoogtepunten

17 december 2020

Eind 2017 steeg de bitcoin na een massale hype tot haast 20.000 dollar. De cryptomunt crashte daarna, maar zet nu alweer nieuwe topkoersen neer.
Lees meer


Bitcoin op zucht van hoogtepunt

19 november 2020

De cryptomunt Bitcoin zette in december 2017 een hoogtepunt neer nabij de 20.000 dollar. Voor het eerst sinds toen is de Bitcoin gisteren weer boven de 18.000 dollar gegaan.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken