Je bent hier: Home > Nieuws > Paypal gaat Bitcoin aanbieden

Paypal gaat Bitcoin aanbieden

Paypal gaat Bitcoin aanbieden

25 oktober 2020

Betalingsverwerker Paypal heeft aangekondigd dat het cryptomunten zal omarmen.

Al van in de zomer gonst het van de geruchten dat Paypal het mogelijk zou maken om Bitcoin te kopen op zijn platform. Het bedrijf zou cryptocurrency omarmen omdat het een bedreiging vormt voor zijn eigen businessmodel. Als Paypal niet in deze markt stapt, zou het zijn leiderspositie kunnen verliezen net zoals gsm fabrikant Nokia ten onder ging na de introductie van de smartphone.

Al in de komende weken zullen Amerikaanse gebruikers de mogelijkheid krijgen om cryptomunten als Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin aan te kopen. Deze cryptomunten zullen in een Paypal wallet beheerd kunnen worden. Gebruikers zullen deze coins ook kunnen gebruiken om te betalen in webshops die Paypal aanvaarden. De cryptomunten zullen dan automatisch omgezet worden naar dollars of euro's voor de verkoper.

De dienst wordt gefaciliteerd door Paxos, een bekende cryptobroker die ook al voor neobanks als Revolut werkt. Na de introductie in Amerika zal de dienst in andere regio's uitgerold worden. Dat zal echter maar voor de eerste helft van 2021 zijn en we weten nog niet of België mee aan de beurt is. Bitcoin kopen in België kan uiteraard nu ook al op een veilige manier via diverse platformen.

Paypal zal het bezitten van cryptocurrency dus op een laagdrempelige manier toegankelijk maken. Er zal echter geen mogelijkheid zijn om de cryptomunten te verzenden naar andere adressen of een eigen hardware wallet. Wie een omvangrijk bedrag aan cryptocurrency bezit en op veilig wil spelen heeft absoluut nood aan een eigen hardware wallet. Het Belgische NGRAVE lanceert daarom een revolutionaire hardware wallet.


Laatste artikels over Beleggen

Bitcoin op zucht van hoogtepunt

19 november 2020

De cryptomunt Bitcoin zette in december 2017 een hoogtepunt neer nabij de 20.000 dollar. Voor het eerst sinds toen is de Bitcoin gisteren weer boven de 18.000 dollar gegaan.
Lees meer


Al bijna 500 duurzame beleggingsfondsen in België

09 november 2020

Een jaar na de oprichting van het Towards Sustainability label zijn er in België haast 500 duurzame beleggingsproducten geregistreerd.
Lees meer


Nederland toont weg in cryptoregulering

07 november 2020

In België oefent de FSMA nog geen toezicht uit op de cryptosector, maar in Nederland zijn ondertussen de eerste websites geregistreerd bij de DNB.
Lees meer


Vivaldi regering belooft lagere bankkosten

05 oktober 2020

De kersverse regering De Croo wil bank verplichten om lagere kosten aan te rekenen wanneer klanten een hypotheek of pensioenplan afsluiten.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken