Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Dit zijn de best presterende bekende cryptocurrencies in 2022

Dit zijn de best presterende bekende cryptocurrencies in 2022

Dit zijn de best presterende bekende cryptocurrencies in 2022

03 januari 2023 - door Redactie

Hoewel de waarde van Bitcoin het afgelopen jaar flink daalde, zijn cryptocurrencies onverminderd populair.

Met name jongeren proberen fraaie rendementen te behalen, door in deze digitale munten te handelen. Geheel zonder risico is dit bepaald niet, zo bleek onlangs bij het faillissement van het Amerikaanse FTX. Een grote beurs waarop mensen hun munten konden verhandelen. Het is niet voor niets dat handelaren wordt aangeraden zo min mogelijk crypto’s binnen hun account op een centrale beurs te laten staan; sla ze op in een private wallet. Alleen dan ben je de eigenaar van deze munten. 

De verschillende crypto munten vergelijken om de meest interessante optie te bepalen voor een investering kent verschillende stappen. Kijk naar het team achter de munt, kijk naar het handelsvolume en bijvoorbeeld naar de prestaties ervan in het afgelopen jaar. Dit artikel zet de in 2022 best presterende (bekende) cryptocurrencies voor je op een rijtje.

Top 5 van de beste presterende crypto munten

Tron, afgekort tot TRX, was de best presterende munt in 2022. Eigenlijk zou je moeten stellen dat het de minst slecht presterende crypto munt was met een rendement van -29% over de afgelopen twaalf maanden. Ook het negatieve rendement van XMR, Monero, viel mee met -37%. De munten die de top 5 compleet maken, respectievelijk Binance Coin (BNB), Ethereum Classic (ETC) en Dogecoin (DOGE) behaalden ieder een negatief rendement van meer dan vijftig procent: -51%, -53% en -54%. 

Andere bekende munten daalden harder in 2022

Ook andere bekende munten, zoals de VET crypto en Cardano (ADA), daalden nog harder het afgelopen jaar. Overigens zitten er grote verschillen in de rendementen per maand. Wie eind juni verschillende munten kocht, profiteerde in juli van een rendement van veelal meer dan 30%. 

Verwachtingen voor het nieuwe jaar 

De waarde van de verschillende crypto munten laat zich over het algemeen maar lastig voorspellen. Zo blijkt ook uit bovenstaand voorbeeld, waarbij munten de ene maand meer dan 15% inleverden en een andere maand een positief rendement van boven de 30% behaalden. Het is niet voor niets dat onder meer liefhebbers van daytraden regelmatig naar de crypto munten kijken. Waar het verlies in een jaar tijd groot kan zijn, hebben traders soms geluk dat ze op enkele dagen of weken tijd een flinke winst realiseren. Helaas zijn slechts weinig mensen succesvol in het speculeren op korte termijn. Zo'n 90% van de traders verliest uiteindelijk geld en de factor geluk speelt dus een belangrijke rol. Zoals iedereen wel weet is het hebben van geluk eerder de uitzondering dan de regel...


Laatste artikels over beleggen

Cryptobroker Litebit gaat sluiten

23 mei 2023

De Nederlandse cryptobroker Litebit ziet geen toekomst weggelegd voor zichzelf. De klanten wordt aangeraden over te stappen naar Bitvavo.
Lees meer


Geld van klanten zit vast op Belgisch cryptoplatform bit4you

28 april 2023

Het crypto platform bit4you heeft de activiteiten stopgezet omdat een belangrijke partner failliet dreigt te gaan.
Lees meer


Bitcoin opnieuw boven 30.000 dollar

13 april 2023

De bitcoin koers is dit jaar al flink gestegen. Tegenover de start van het jaar loopt de winst al op tot meer dan 80%.
Lees meer


Ondanks cryptowinter blijven Belgen geloven in virtuele munten

22 maart 2023

De meeste beleggers beschouwen de forse koersdalingen op de cryptomarkt als een tijdelijke correctie. Dat blijkt uit een onderzoek van de FSMA in samenwerking met IPSOS.
Lees meer


Daar is de bankencrisis terug

13 maart 2023

Vorige week is in de VS een nieuwe bankencrisis gestart, die ook tot in Europa is doorgesijpeld.
Lees meer


Scammers blijven tienduizenden euro's ontfutselen van argeloze beleggers

03 maart 2023

Ondanks de vele waarschuwingen worden er nog steeds mensen in de val gelokt van oplichters die beloven dat je veel geld kan verdienen.
Lees meer


Bouw slim aan je financiële toekomst!

23 februari 2023

Heb je weinig tijd en middelen om actief bezig te zijn met je financiële toekomst?
Lees meer


Bitcoin koers herstelt na enorme crash van vorig jaar

20 februari 2023

Na een enorme dip in de markt lijken verschillende cryptomunten er langzamerhand weer bovenop te komen. Bitcoin en Ethereum hebben de laatste weken weer een stevig herstel gezien.
Lees meerPopulair op Financeinfo.beADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.