Je bent hier: Home > Nieuws > Dit zijn de best presterende bekende cryptocurrencies in 2022

Dit zijn de best presterende bekende cryptocurrencies in 2022

Dit zijn de best presterende bekende cryptocurrencies in 2022

03 januari 2023 - door Redactie

Hoewel de waarde van Bitcoin het afgelopen jaar flink daalde, zijn cryptocurrencies onverminderd populair.

Met name jongeren proberen fraaie rendementen te behalen, door in deze digitale munten te handelen. Geheel zonder risico is dit bepaald niet, zo bleek onlangs bij het faillissement van het Amerikaanse FTX. Een grote beurs waarop mensen hun munten konden verhandelen. Het is niet voor niets dat handelaren wordt aangeraden zo min mogelijk crypto’s binnen hun account op een centrale beurs te laten staan; sla ze op in een private wallet. Alleen dan ben je de eigenaar van deze munten. 

De verschillende crypto munten vergelijken om de meest interessante optie te bepalen voor een investering kent verschillende stappen. Kijk naar het team achter de munt, kijk naar het handelsvolume en bijvoorbeeld naar de prestaties ervan in het afgelopen jaar. Dit artikel zet de in 2022 best presterende (bekende) cryptocurrencies voor je op een rijtje.

Top 5 van de beste presterende crypto munten

Tron, afgekort tot TRX, was de best presterende munt in 2022. Eigenlijk zou je moeten stellen dat het de minst slecht presterende crypto munt was met een rendement van -29% over de afgelopen twaalf maanden. Ook het negatieve rendement van XMR, Monero, viel mee met -37%. De munten die de top 5 compleet maken, respectievelijk Binance Coin (BNB), Ethereum Classic (ETC) en Dogecoin (DOGE) behaalden ieder een negatief rendement van meer dan vijftig procent: -51%, -53% en -54%. 

Andere bekende munten daalden harder in 2022

Ook andere bekende munten, zoals de VET crypto en Cardano (ADA), daalden nog harder het afgelopen jaar. Overigens zitten er grote verschillen in de rendementen per maand. Wie eind juni verschillende munten kocht, profiteerde in juli van een rendement van veelal meer dan 30%. 

Verwachtingen voor het nieuwe jaar 

De waarde van de verschillende crypto munten laat zich over het algemeen maar lastig voorspellen. Zo blijkt ook uit bovenstaand voorbeeld, waarbij munten de ene maand meer dan 15% inleverden en een andere maand een positief rendement van boven de 30% behaalden. Het is niet voor niets dat onder meer liefhebbers van daytraden regelmatig naar de crypto munten kijken. Waar het verlies in een jaar tijd groot kan zijn, levert het handelen op een kortere termijn soms fraaie rendementen op. Na de sterke daling in 2022 hebben handelaren goede hoop dat de munten in 2023 weer in waarde stijgen, al zal dit de recente daling mogelijk niet geheel compenseren. 


Laatste artikels over Beleggen

Uitstel van betaling aangevraagd door crypto lender Genesis

20 januari 2023

Het cryptoplatform Genesis zoekt bescherming tegen zijn schuldeisers. Het moet het bedrijf de kans geven om te herstructureren en schulden af te lossen.
Lees meer


Ondanks crash blijven Belgen in cryptomunten geloven

14 januari 2023

Uit de ING beleggersbarometer blijkt dat 40% van de jonge beleggers in de komende zes maanden in cryptomunten willen stappen.
Lees meer


Bitvavo krijgt mogelijk enorme tegenslag te verwerken

11 januari 2023

Als het gaat om crypto handelsplatformen, kan Bitvavo niet ontbreken. Voor dit platform dreigt er echter een grote financiële strop van maar liefst 84 miljoen euro.
Lees meer


Is investeren in Bitcoin nog verstandig?

06 januari 2023

Iedereen heeft tegenwoordig wel eens van Bitcoin gehoord. De digitale munt heeft het grote publiek bereikt en er zijn veel mensen die een gokje wagen en hierin gaan investeren.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken