Je bent hier: Home > Nieuws > Ondanks crash blijven Belgen in cryptomunten geloven

Ondanks crash blijven Belgen in cryptomunten geloven

Ondanks crash blijven Belgen in cryptomunten geloven

14 januari 2023 - door Redactie

Uit de ING beleggersbarometer blijkt dat 40% van de jonge beleggers in de komende zes maanden in cryptomunten willen stappen.

De ING-beleggersbarometer toets de appetijt voor risicovolle beleggingen af. In december werd er voor de tweede maand op rij een stijging opgetekend, maar de waarde van 81 punten ligt wel onder het neutrale 100 niveau. Dat betekent dat beleggers over het algemeen wat pessimistische zijn, waardoor ze niet geneigd zijn om veel te gaan investeren.

In de voorbije weken stabiliseerden de financiële markten wat, terwijl ook de energieprijzen opnieuw gedaald zijn. Hierdoor zijn beleggers weer bereid wat risico te nemen. Zo'n 24% van de ondervraagden verwacht dat de aandelenkoersen in de komende drie maanden zullen stijgen. De pessimisten zijn nog in de meerderheid met 38%, maar in oktober was nog 61% van de beleggers pessimistisch.

Cryptomunten blijven aantrekkelijk

Het jaar 2022 was een rampjaar voor beleggers in cryptomunten, maar de crash heeft de beleggers niet weggejaagd. Zo'n 20% van de ondervraagden zegt dat ze een cryptomunt bezitten, een cijfer dat oploopt naar maar liefst 41% bij beleggers onder de 35 jaar. Bij de 55-plussers zijn er evenwel weinig believers in bitcoin en crypto te vinden.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat zo'n 41% van de jonge beleggers het momenteel een goed moment vindt om in crypto te stappen. Zij overwegen om in de komende zes maanden daadwerkelijk te kopen of bij te kopen.

Op onze website kan je meer lezen over bitcoin kopen in België. Wie meer wil leren over bitcoin en crypto, kan ook het gratis bitcoin boek 'Bitcoin & crypto uitgelegd' lezen.


Laatste artikels over Beleggen

Uitstel van betaling aangevraagd door crypto lender Genesis

20 januari 2023

Het cryptoplatform Genesis zoekt bescherming tegen zijn schuldeisers. Het moet het bedrijf de kans geven om te herstructureren en schulden af te lossen.
Lees meer


Bitvavo krijgt mogelijk enorme tegenslag te verwerken

11 januari 2023

Als het gaat om crypto handelsplatformen, kan Bitvavo niet ontbreken. Voor dit platform dreigt er echter een grote financiële strop van maar liefst 84 miljoen euro.
Lees meer


Is investeren in Bitcoin nog verstandig?

06 januari 2023

Iedereen heeft tegenwoordig wel eens van Bitcoin gehoord. De digitale munt heeft het grote publiek bereikt en er zijn veel mensen die een gokje wagen en hierin gaan investeren.
Lees meer


Dit zijn de best presterende bekende cryptocurrencies in 2022

03 januari 2023

Hoewel de waarde van Bitcoin het afgelopen jaar flink daalde, zijn cryptocurrencies onverminderd populair.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken