Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Ondanks crash blijven Belgen in cryptomunten geloven

Ondanks crash blijven Belgen in cryptomunten geloven

Ondanks crash blijven Belgen in cryptomunten geloven

14 januari 2023 - door Redactie

Uit de ING beleggersbarometer blijkt dat 40% van de jonge beleggers in de komende zes maanden in cryptomunten willen stappen.

De ING-beleggersbarometer toetst de appetijt voor risicovolle beleggingen af. In december werd er voor de tweede maand op rij een stijging opgetekend, maar de waarde van 81 punten ligt wel onder het neutrale 100 niveau. Dat betekent dat beleggers over het algemeen wat pessimistischer zijn, waardoor ze niet geneigd zijn om veel te gaan investeren.

In de voorbije weken stabiliseerden de financiële markten wat, terwijl ook de energieprijzen opnieuw gedaald zijn. Hierdoor zijn beleggers weer bereid wat risico te nemen. Zo'n 24% van de ondervraagden verwacht dat de aandelenkoersen in de komende drie maanden zullen stijgen. De pessimisten zijn nog in de meerderheid met 38%, maar in oktober was nog 61% van de beleggers pessimistisch.

Cryptomunten blijven aantrekkelijk

Het jaar 2022 was een rampjaar voor beleggers in cryptomunten, maar de crash heeft de beleggers niet weggejaagd. Zo'n 20% van de ondervraagden zegt dat ze een cryptomunt bezitten, een cijfer dat oploopt naar maar liefst 41% bij beleggers onder de 35 jaar. Bij de 55-plussers zijn er evenwel weinig believers in bitcoin en crypto te vinden.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat zo'n 41% van de jonge beleggers het momenteel een goed moment vindt om in crypto te stappen. Zij overwegen om in de komende zes maanden daadwerkelijk te kopen of bij te kopen.

Op onze website kan je meer lezen over bitcoin kopen in België. Wie meer wil leren over bitcoin en crypto, kan ook het gratis bitcoin boek 'Bitcoin & crypto uitgelegd' lezen.


Laatste artikels over beleggen

Cryptobroker Litebit gaat sluiten

23 mei 2023

De Nederlandse cryptobroker Litebit ziet geen toekomst weggelegd voor zichzelf. De klanten wordt aangeraden over te stappen naar Bitvavo.
Lees meer


Geld van klanten zit vast op Belgisch cryptoplatform bit4you

28 april 2023

Het crypto platform bit4you heeft de activiteiten stopgezet omdat een belangrijke partner failliet dreigt te gaan.
Lees meer


Bitcoin opnieuw boven 30.000 dollar

13 april 2023

De bitcoin koers is dit jaar al flink gestegen. Tegenover de start van het jaar loopt de winst al op tot meer dan 80%.
Lees meer


Ondanks cryptowinter blijven Belgen geloven in virtuele munten

22 maart 2023

De meeste beleggers beschouwen de forse koersdalingen op de cryptomarkt als een tijdelijke correctie. Dat blijkt uit een onderzoek van de FSMA in samenwerking met IPSOS.
Lees meer


Daar is de bankencrisis terug

13 maart 2023

Vorige week is in de VS een nieuwe bankencrisis gestart, die ook tot in Europa is doorgesijpeld.
Lees meer


Scammers blijven tienduizenden euro's ontfutselen van argeloze beleggers

03 maart 2023

Ondanks de vele waarschuwingen worden er nog steeds mensen in de val gelokt van oplichters die beloven dat je veel geld kan verdienen.
Lees meer


Bouw slim aan je financiële toekomst!

23 februari 2023

Heb je weinig tijd en middelen om actief bezig te zijn met je financiële toekomst?
Lees meer


Bitcoin koers herstelt na enorme crash van vorig jaar

20 februari 2023

Na een enorme dip in de markt lijken verschillende cryptomunten er langzamerhand weer bovenop te komen. Bitcoin en Ethereum hebben de laatste weken weer een stevig herstel gezien.
Lees meerPopulair op Financeinfo.beADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.