Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Reclame voor cryptomunten strenger gereguleerd

Reclame voor cryptomunten strenger gereguleerd

Reclame voor cryptomunten strenger gereguleerd

08 februari 2023 - door Redactie

Consumenten moeten beter geïnformeerd worden over de risico's, vindt de regering.

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem, Minister van Economie Pierre-Yves Dermagne en Staatssecretaris voor Consumentenzaken Alexia Bertrand stelden nieuwe regels voor waaraan reclame voor virtuele munten moet voldoen.

Er zijn heel wat risico's verbonden aan het kopen van crypto, maar niet iedereen is zich daar ten volle van bewust. In de reclamecampagnes wordt er momenteel niet gesproken over de risico's op het verliezen van je inleg en dat moet veranderen. Er zijn enkele concrete maatregelen ingevoerd die consumenten beter moeten beschermen.

Waarschuwing

Elke reclame voor cryptomunten moet voortaan een waarschuwing bevatten. De volgende mededeling moet steeds getoond worden: "Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico". Alle risico's moeten vermeld worden in de reclame.

Ook op onze website vind je bovenaan voortaan de nodige waarschuwing.

Geen misleiding

De FSMA gaat erop toekijken dat er geen misleidende reclame gemaakt wordt, waarin bijvoorbeeld hoge winsten worden beloofd. Massacampagnes, gericht op meer dan 25.000 consumenten, moeten bovendien op voorhand aan de FSMA voorgelegd worden.

Vermelding vergoeding

Heel wat crypto bedrijven doen beroep op bekende mensen die hun diensten aanprijzen. Wanneer zij in een reclamecampagne opdraven moet er vermeld worden dat ze hiervoor een vergoeding ontvangen.

Geen verbod

"Het is niet de bedoeling om virtuele munten te verbieden, maar we mogen wel verwachten dat reclame in alle transparantie kan gebeuren. Dit in het belang van de consument", zegt minister Van Peteghem.

"Deze nieuwe regels zullen particuliere investeerders beter beschermen en bieden tegelijk rechtszekerheid aan bonafide aanbieders van virtuele munten", aldus nog minister Bertrand.

Op onze website lees je meer over crypto kopen in België.

Wie meer wil leren over bitcoin en cryptomunten, kan dit gratis bitcoin boek lezen.


Laatste artikels over beleggen

Cryptobroker Litebit gaat sluiten

23 mei 2023

De Nederlandse cryptobroker Litebit ziet geen toekomst weggelegd voor zichzelf. De klanten wordt aangeraden over te stappen naar Bitvavo.
Lees meer


Geld van klanten zit vast op Belgisch cryptoplatform bit4you

28 april 2023

Het crypto platform bit4you heeft de activiteiten stopgezet omdat een belangrijke partner failliet dreigt te gaan.
Lees meer


Bitcoin opnieuw boven 30.000 dollar

13 april 2023

De bitcoin koers is dit jaar al flink gestegen. Tegenover de start van het jaar loopt de winst al op tot meer dan 80%.
Lees meer


Ondanks cryptowinter blijven Belgen geloven in virtuele munten

22 maart 2023

De meeste beleggers beschouwen de forse koersdalingen op de cryptomarkt als een tijdelijke correctie. Dat blijkt uit een onderzoek van de FSMA in samenwerking met IPSOS.
Lees meer


Daar is de bankencrisis terug

13 maart 2023

Vorige week is in de VS een nieuwe bankencrisis gestart, die ook tot in Europa is doorgesijpeld.
Lees meer


Scammers blijven tienduizenden euro's ontfutselen van argeloze beleggers

03 maart 2023

Ondanks de vele waarschuwingen worden er nog steeds mensen in de val gelokt van oplichters die beloven dat je veel geld kan verdienen.
Lees meer


Bouw slim aan je financiële toekomst!

23 februari 2023

Heb je weinig tijd en middelen om actief bezig te zijn met je financiële toekomst?
Lees meer


Bitcoin koers herstelt na enorme crash van vorig jaar

20 februari 2023

Na een enorme dip in de markt lijken verschillende cryptomunten er langzamerhand weer bovenop te komen. Bitcoin en Ethereum hebben de laatste weken weer een stevig herstel gezien.
Lees meerPopulair op Financeinfo.beADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.