Je bent hier: Home > Nieuws > Reclame voor cryptomunten strenger gereguleerd

Reclame voor cryptomunten strenger gereguleerd

Reclame voor cryptomunten strenger gereguleerd

08 februari 2023 - door Redactie

Consumenten moeten beter geïnformeerd worden over de risico's, vindt de regering.

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem, Minister van Economie Pierre-Yves Dermagne en Staatssecretaris voor Consumentenzaken Alexia Bertrand stelden nieuwe regels voor waaraan reclame voor virtuele munten moet voldoen.

Er zijn heel wat risico's verbonden aan het kopen van crypto, maar niet iedereen is zich daar ten volle van bewust. In de reclamecampagnes wordt er momenteel niet gesproken over de risico's op het verliezen van je inleg en dat moet veranderen. Er zijn enkele concrete maatregelen ingevoerd die consumenten beter moeten beschermen.

Waarschuwing

Elke reclame voor cryptomunten moet voortaan een waarschuwing bevatten. De volgende mededeling moet steeds getoond worden: "Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico". Alle risico's moeten vermeld worden in de reclame.

Geen misleiding

De FSMA gaat erop toekijken dat er geen misleidende reclame gemaakt wordt, waarin bijvoorbeeld hoge winsten worden beloofd. Massacampagnes, gericht op meer dan 25.000 consumenten, moeten bovendien op voorhand aan de FSMA voorgelegd worden.

Vermelding vergoeding

Heel wat crypto bedrijven doen beroep op bekende mensen die hun diensten aanprijzen. Wanneer zij in een reclamecampagne opdraven moet er vermeld worden dat ze hiervoor een vergoeding ontvangen.

Geen verbod

"Het is niet de bedoeling om virtuele munten te verbieden, maar we mogen wel verwachten dat reclame in alle transparantie kan gebeuren. Dit in het belang van de consument", zegt minister Van Peteghem.

"Deze nieuwe regels zullen particuliere investeerders beter beschermen en bieden tegelijk rechtszekerheid aan bonafide aanbieders van virtuele munten", aldus nog minister Bertrand.

Op onze website lees je meer over crypto kopen in België.

Wie meer wil leren over bitcoin en cryptomunten, kan dit gratis bitcoin boek lezen.


Laatste artikels over Beleggen

De top 5 beleggen apps

20 maart 2023

Beleggen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en met de opkomst van beleggen apps wordt het nog gemakkelijker om te investeren in verschillende markten en producten.
Lees meer


Scammers blijven tienduizenden euro's ontfutselen van argeloze beleggers

03 maart 2023

Ondanks de vele waarschuwingen worden er nog steeds mensen in de val gelokt van oplichters die beloven dat je veel geld kan verdienen.
Lees meer


Bouw slim aan je financiële toekomst!

23 februari 2023

Heb je weinig tijd en middelen om actief bezig te zijn met je financiële toekomst?
Lees meer


Komt Bitcoin binnenkort weer boven de 25.000 dollar?

20 februari 2023

Na een enorme dip in de markt lijken verschillende cryptomunten er langzamerhand weer bovenop te komen. Bitcoin en Ethereum hebben de laatste weken weer een stevig herstel gezien.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.