Je bent hier: Home > Nieuws > Komt Bitcoin binnenkort weer boven de 25.000 dollar?

Komt Bitcoin binnenkort weer boven de 25.000 dollar?

Komt Bitcoin binnenkort weer boven de 25.000 dollar?

20 februari 2023 - door Redactie

Na een enorme dip in de markt lijken verschillende cryptomunten er langzamerhand weer bovenop te komen. Bitcoin en Ethereum hebben de laatste weken weer een stevig herstel gezien.

Tegenover de start van het jaar is de bitcoin koers met zo’n 50% gestegen. De voorbije dagen keek de cryptomarkt vooral uit naar de 25.000 dollar. Voorlopig is bitcoin er nog niet in geslaagd om stand te houden boven dat niveau.

Einde crypto winter?

Vorig jaar stond in het teken van een barre ‘crypto winter’, waarbij de koersen in vrije val waren. Zo daalde de bitcoin koers van meer dan 65.000 dollar tot minder dan 16.000 dollar. Tegelijk kwamen meerdere grote bedrijven uit de sector in de problemen. Velen onder moesten bescherming zoeken tegen hun schuldeisers en staan dus op het randje van een faillissement.

Het grote verhaal van vorig jaar was uiteraard de ondergang van de crypto exchange FTX. Het ging over een erg bekende naam die uitpakte met veel reclame en sponsoring. Ze hadden zelfs een heel stadium waar hun merknaam aan gekoppeld was en ze doneerden miljoenen dollars aan Amerikaanse politici. Uiteindelijk bleek het voor een groot stuk over fraude te gaan, waarbij het geld van klanten werd gebruikt om te speculeren of om grootse campagnes te financieren.

Sinds het einde van 2022 blijkt slecht nieuws minder impact te hebben op de koersen, waardoor waarnemers er van uit gingen dat al het mogelijke slechte nieuws al in de koersen verrekend zat. Dat is mogelijk de verklaring waarom de bitcoin koers op enkele weken tijd stevig kon herstellen.

Veel bitcoin beleggers die al jarenlang in deze markt actief zijn, vonden de lage koersen in december blijkbaar een ideaal moment om weer in te stappen.

Op onze website lees je meer over bitcoin kopen in België.


Laatste artikels over Beleggen

De top 5 beleggen apps

20 maart 2023

Beleggen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en met de opkomst van beleggen apps wordt het nog gemakkelijker om te investeren in verschillende markten en producten.
Lees meer


Scammers blijven tienduizenden euro's ontfutselen van argeloze beleggers

03 maart 2023

Ondanks de vele waarschuwingen worden er nog steeds mensen in de val gelokt van oplichters die beloven dat je veel geld kan verdienen.
Lees meer


Bouw slim aan je financiële toekomst!

23 februari 2023

Heb je weinig tijd en middelen om actief bezig te zijn met je financiële toekomst?
Lees meer


Reclame voor cryptomunten strenger gereguleerd

08 februari 2023

Consumenten moeten beter geïnformeerd worden over de risico's, vindt de regering.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.