Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Bitcoin koers herstelt na enorme crash van vorig jaar

Bitcoin koers herstelt na enorme crash van vorig jaar

Bitcoin koers herstelt na enorme crash van vorig jaar

20 februari 2023 - door Redactie

Na een enorme dip in de markt lijken verschillende cryptomunten er langzamerhand weer bovenop te komen. Bitcoin en Ethereum hebben de laatste weken weer een stevig herstel gezien.

Tegenover de start van het jaar is de bitcoin koers met zo’n 50% gestegen. De voorbije dagen keek de cryptomarkt vooral uit naar de 25.000 dollar. Voorlopig is bitcoin er nog niet in geslaagd om stand te houden boven dat niveau.

Einde crypto winter?

Vorig jaar stond in het teken van een barre ‘crypto winter’, waarbij de koersen in vrije val waren. Zo daalde de bitcoin koers van meer dan 65.000 dollar tot minder dan 16.000 dollar. Tegelijk kwamen meerdere grote bedrijven uit de sector in de problemen. Velen onder moesten bescherming zoeken tegen hun schuldeisers en staan dus op het randje van een faillissement.

Het grote verhaal van vorig jaar was uiteraard de ondergang van de crypto exchange FTX. Het ging over een erg bekende naam die uitpakte met veel reclame en sponsoring. Ze hadden zelfs een heel stadium waar hun merknaam aan gekoppeld was en ze doneerden miljoenen dollars aan Amerikaanse politici. Uiteindelijk bleek het voor een groot stuk over fraude te gaan, waarbij het geld van klanten werd gebruikt om te speculeren of om grootse campagnes te financieren.

Sinds het einde van 2022 blijkt slecht nieuws minder impact te hebben op de koersen, waardoor waarnemers er van uit gingen dat al het mogelijke slechte nieuws al in de koersen verrekend zat. Dat is mogelijk de verklaring waarom de bitcoin koers op enkele weken tijd stevig kon herstellen.

Veel bitcoin beleggers die al jarenlang in deze markt actief zijn, vonden de lage koersen in december blijkbaar een ideaal moment om weer in te stappen. Dat is goed uitgepakt voor deze investeerders, maar niemand kan met zekerheid zeggen of het ingezette herstel zich zal verder zetten. Het is ook goed mogelijk dat er nog grote platformen in de problemen komen en dat de crypto winter opnieuw toeslaat, met dalende koersen als gevolg.

Op onze website lees je meer over bitcoin kopen in België.


Laatste artikels over beleggen

Cryptobroker Litebit gaat sluiten

23 mei 2023

De Nederlandse cryptobroker Litebit ziet geen toekomst weggelegd voor zichzelf. De klanten wordt aangeraden over te stappen naar Bitvavo.
Lees meer


Geld van klanten zit vast op Belgisch cryptoplatform bit4you

28 april 2023

Het crypto platform bit4you heeft de activiteiten stopgezet omdat een belangrijke partner failliet dreigt te gaan.
Lees meer


Bitcoin opnieuw boven 30.000 dollar

13 april 2023

De bitcoin koers is dit jaar al flink gestegen. Tegenover de start van het jaar loopt de winst al op tot meer dan 80%.
Lees meer


Ondanks cryptowinter blijven Belgen geloven in virtuele munten

22 maart 2023

De meeste beleggers beschouwen de forse koersdalingen op de cryptomarkt als een tijdelijke correctie. Dat blijkt uit een onderzoek van de FSMA in samenwerking met IPSOS.
Lees meer


Daar is de bankencrisis terug

13 maart 2023

Vorige week is in de VS een nieuwe bankencrisis gestart, die ook tot in Europa is doorgesijpeld.
Lees meer


Scammers blijven tienduizenden euro's ontfutselen van argeloze beleggers

03 maart 2023

Ondanks de vele waarschuwingen worden er nog steeds mensen in de val gelokt van oplichters die beloven dat je veel geld kan verdienen.
Lees meer


Bouw slim aan je financiële toekomst!

23 februari 2023

Heb je weinig tijd en middelen om actief bezig te zijn met je financiële toekomst?
Lees meerPopulair op Financeinfo.beADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.