Je bent hier: Home > Nieuws

Financeinfo.be nieuws


Santander spaarrekeningen veroveren Belgische markt

22 juni 2017

De Spaanse bankgroep Santander zet sinds enkele weken zijn eerste stapjes op de Belgische markt voor spaarboekjes. De bank biedt hoogrentende online spaarrekeningen aan.
Lees meer >>


Beleggers hebben succesjaar achter de rug

12 januari 2017

De aandelenbelegger boekte in 2016 een mooi rendement. Maar ondanks de ultralage rente op de spaarboekjes blijven de meeste Belgen gewoon sparen. In 2016 kwam er weer ruim 2,5 miljard euro bij op de spaarrekeningen.
Lees meer >>


Keytrade Bank neemt spaarrekeningen PSA Bank over

01 november 2016

De Franse Bank PSA Bank, in ons land bekend van zijn hoogrentende Distingo en Distingo Plus spaarrekeningen, gaat zich terugtrekken uit België. De groep telt ongeveer 10 000 klanten in ons land, die zullen verhuizen naar Keytrade Bank.
Lees meer >>


Betalen ondernemers te weinig belastingen?

19 oktober 2016

De Belgische overheid krijgt zijn zaakjes maar niet op orde en blijft maar nieuwe belastingen uitvinden. Ondermeer een meerwaardebelasting wordt nu onderzocht voor een 'eerlijke fiscaliteit'. Maar hoeveel belastingen betalen kleine ondernemers eigenlijk al echt?
Lees meer >>


Autoverzekering via internet nog in de kinderschoenen

12 oktober 2016

De verkoop van verzekeringen via internet staat in België nog in de kinderschoenen. Dat blijkt een online enquête die op FinanceInfo.be werd afgenomen.
Lees meer >>


ARAG haalt belang rechtsbijstand aan tijdens Z-Insurance

28 september 2016

Donderdag start op de zakenzender Kanaal Z een nieuwe reeks van Z-Insurance. In die eerste aflevering komt met ARAG meteen één van de leidende en gespecialiseerde rechtsbijstandsverzekeraars in België aan bod. CEO Mireille Urlus licht dan het begrip rechtsbijstand toe en wat het nut ervan is voor particulieren en bedrijven.
Lees meer >>


Verzekeringssector past zich aan de toekomst aan

13 september 2016

In vergelijking met een buurland als Nederland hinkt de Belgische verzekeringssector ver achterop wat betreft de verkoop van producten via internet. De recente ontslagengolf suggereert nu dat we in België ook op de digitale trein gesprongen zijn.
Lees meer >>


Mensen moeten meer beleggen

04 september 2016

Verschillende banken en fintech ondernemingen zoeken naar manieren om mensen aan te zetten om meer te beleggen. Op de Belgische spaarboekjes staat alvast meer dan 264 miljard euro geparkeerd, geld dat per saldo niets opbrengt.
Lees meer >>


Meer recente artikels   Oudere artikels  


Gratis nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres: