Je bent hier: Home > Nieuws > Tienduizenden Belgen bezitten cryptomunten

Tienduizenden Belgen bezitten cryptomunten

Tienduizenden Belgen bezitten cryptomunten

11 juni 2020

Het aantal Belgen die bitcoins en andere cryptomunten bezit groeit snel. Het gaat vooral over jongere mensen die hun spaargeld willen beleggen.

Door de coronacrisis kregen de klassieke aandelenbrokers een toestroom van nieuwe klanten te verwerken. Door de crash op de beurzen werd de interesse gewekt bij nieuwe beleggers, die van de koerszwakte wilden profiteren. Tegelijk hadden mensen plots tijd om zich meer met hun financiën bezig te houden, omdat ze door de lockdown thuis moesten blijven en niet gingen werken. En gezien je tegenwoordig bitcoin kan kopen met bancontact, zetten ook steeds meer Belgen hun eerste stappen in de cryptowereld.

Deze omstandigheden hebben ook voor nieuwe klanten gezorgd bij bekende cryptocurrency exchanges zoals Litebit en Bitvavo. Steeds meer mensen besluiten om bitcoins te kopen om hun beleggingsportefeuille verder te diversifiëren. Vooral ook de massale geldinjecties van de centrale banken duwen beleggers in de richting van alles wat de overheid niet zelf kan bijdrukken: aandelen, vastgoed, goud en nu dus ook cryptomunten.

Litebit telt ondertussen al meer dan 650.000 klanten in heel Europa. In België heeft de broker zo'n 36.000 klanten, die vooral in de grootste cryptomunt bitcoin handelen. Tegen het einde van het jaar wil Litebit zijn klantenbestand in België verdubbelen.

De gemiddelde Belgische cryptocurrency belegger is eerder jong. Enerzijds is er een grote groep tussen pakweg 30 en 45 jaar, die vooral willen investeren in bitcoin. Zij vallen eerder onder de noemer 'hodler'. Binnen de cryptowereld worden daar mensen mee bedoeld die hun belegging lange tijd vasthouden en dus het principe van 'buy and hold' toepassen. 

Anderzijds zijn er de twintigers die graag snel kopen en verkopen. Zij proberen de grote bewegingen mee te pakken en zullen snel hun winst cashen.

Update november 2020: Wie graag zelf cryptomunten wil aankopen, kan dit nu met een gerust hart doen bij een Nederlandse website als Bitvavo. Voortaan moeten deze websites geregistreerd zijn bij de Nederlandse centrale bank, die er op toekijkt dat de websites zich houden aan de regels rond ondermeer witwassen. Lees Nederland toont de weg in cryptoregulering.


Laatste artikels over Beleggen

BUX Zero voegt cryptovaluta toe

12 januari 2022

De snelgroeiende app BUX Zero, waarmee je gratis in aandelen kan handelen, voegt nu ook enkele cryptomunten toe.
Lees meer


ING Self Invest mikt op kleine belegger

06 januari 2022

Mensen zoeken meer alternatieven voor hun spaargeld en ING lanceerde daarom ook een eigen beursapp.
Lees meer


Bux lanceert fractionele aandelen

04 januari 2022

De mobiele broker Bux heeft zopas een dienst gelanceerd waarbij je een stukje van een aandeel kan kopen.
Lees meer


Inflatie stijgt in België tot haast 6 procent

23 december 2021

In december steeg de inflatie naar 5,71%. Het is van juli 2008 geleden dat de inflatie nog zo hoog was.
Lees meer


KBC peilt naar interesse in cryptomunten

22 december 2021

De Belgische bank KBC heeft zijn klanten een enquête gestuurd om te bepalen of er interesse is voor een dienstverlening rond crypto.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken