Je bent hier: Home > Nieuws > Tienduizenden Belgen bezitten cryptomunten

Tienduizenden Belgen bezitten cryptomunten

Tienduizenden Belgen bezitten cryptomunten

11 juni 2020

Het aantal Belgen die bitcoins en andere cryptomunten bezit groeit snel. Het gaat vooral over jongere mensen die hun spaargeld willen beleggen.

Door de coronacrisis kregen de klassieke aandelenbrokers een toestroom van nieuwe klanten te verwerken. Door de crash op de beurzen werd de interesse gewekt bij nieuwe beleggers, die van de koerszwakte wilden profiteren. Tegelijk hadden mensen plots tijd om zich meer met hun financiën bezig te houden, omdat ze door de lockdown thuis moesten blijven en niet gingen werken. En gezien je tegenwoordig bitcoin kan kopen met bancontact, zetten ook steeds meer Belgen hun eerste stappen in de cryptowereld.

Deze omstandigheden hebben ook voor nieuwe klanten gezorgd bij bekende cryptocurrency exchanges zoals Litebit en Bitvavo. Steeds meer mensen besluiten om bitcoins te kopen om hun beleggingsportefeuille verder te diversifiëren. Vooral ook de massale geldinjecties van de centrale banken duwen beleggers in de richting van alles wat de overheid niet zelf kan bijdrukken: aandelen, vastgoed, goud en nu dus ook cryptomunten.

Litebit telt ondertussen al meer dan 650.000 klanten in heel Europa. In België heeft de broker zo'n 36.000 klanten, die vooral in de grootste cryptomunt bitcoin handelen. Tegen het einde van het jaar wil Litebit zijn klantenbestand in België verdubbelen.

De gemiddelde Belgische cryptocurrency belegger is eerder jong. Enerzijds is er een grote groep tussen pakweg 30 en 45 jaar, die vooral willen investeren in bitcoin. Zij vallen eerder onder de noemer 'hodler'. Binnen de cryptowereld worden daar mensen mee bedoeld die hun belegging lange tijd vasthouden en dus het principe van 'buy and hold' toepassen. 

Anderzijds zijn er de twintigers die graag snel kopen en verkopen. Zij proberen de grote bewegingen mee te pakken en zullen snel hun winst cashen.

Update november 2020: Wie graag zelf cryptomunten wil aankopen, kan dit nu met een gerust hart doen bij een Nederlandse website als Bitvavo. Voortaan moeten deze websites geregistreerd zijn bij de Nederlandse centrale bank, die er op toekijkt dat de websites zich houden aan de regels rond ondermeer witwassen. Lees Nederland toont de weg in cryptoregulering.


Laatste artikels over Beleggen

Beheer beleggingsfondsen is goedkoper geworden

01 juli 2022

Uit het Industry Fact Book van The European Fund and Asset Management Association blijkt dat beleggingsfondsen minder kosten aanrekenen.
Lees meer


Beurzen onder druk door hoge inflatiecijfers

13 juni 2022

De aandelen daalden op vrijdag nadat een langverwacht inflatierapport een sneller dan verwachte prijsstijging liet zien en het consumentenvertrouwen een dieptepunt bereikte. 
Lees meer


Campagne voor staatsbons is groot succes

03 juni 2022

Ondertussen is er al 27 miljoen euro opgehaald door de verkoop van nieuwe staatsbons.
Lees meer


Crypto-bedrijven hopen dat de daling van de markt zorgt voor een grotere comeback

30 mei 2022

Leidinggevenden uit de blockchain- en cryptocurrency-industrie verklaarden op het World Economic Forum dat de recente crash op de markt voor digitale munten zou moeten helpen om “slechte actoren” in de ruimte kwijt te raken. 
Lees meer


Tien procent van de Belgen bezit crypto

25 mei 2022

Uit een onderzoek van de ECB blijkt dat ongeveer 10 procent van de Belgen al geïnvesteerd heeft in bitcoin of andere cryptomunten.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken