Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Tienduizenden Belgen bezitten cryptomunten

Tienduizenden Belgen bezitten cryptomunten

Tienduizenden Belgen bezitten cryptomunten

11 juni 2020 - door Redactie

Het aantal Belgen die bitcoins en andere cryptomunten bezit groeit snel. Het gaat vooral over jongere mensen die hun spaargeld willen beleggen.

Door de coronacrisis kregen de klassieke aandelenbrokers een toestroom van nieuwe klanten te verwerken. Door de crash op de beurzen werd de interesse gewekt bij nieuwe beleggers, die van de koerszwakte wilden profiteren. Tegelijk hadden mensen plots tijd om zich meer met hun financiën bezig te houden, omdat ze door de lockdown thuis moesten blijven en niet gingen werken. En gezien je tegenwoordig bitcoin kan kopen met bancontact, zetten ook steeds meer Belgen hun eerste stappen in de cryptowereld.

Deze omstandigheden hebben ook voor nieuwe klanten gezorgd bij bekende cryptocurrency exchanges zoals Bitvavo. Steeds meer mensen besluiten om bitcoins te kopen om hun beleggingsportefeuille verder te diversifiëren. Vooral ook de massale geldinjecties van de centrale banken duwen beleggers in de richting van alles wat de overheid niet zelf kan bijdrukken: aandelen, vastgoed, goud en nu dus ook cryptomunten.

De gemiddelde Belgische cryptocurrency belegger is eerder jong. Enerzijds is er een grote groep tussen pakweg 30 en 45 jaar, die vooral willen investeren in bitcoin. Zij vallen eerder onder de noemer 'hodler'. Binnen de cryptowereld worden daar mensen mee bedoeld die hun belegging lange tijd vasthouden en dus het principe van 'buy and hold' toepassen. 

Anderzijds zijn er de twintigers die graag snel kopen en verkopen. Zij proberen de grote bewegingen mee te pakken en zullen snel hun winst cashen.

Update november 2020: Voortaan moeten Nederlandse website als Bitvavo geregistreerd zijn bij de Nederlandse centrale bank, die er op toekijkt dat de websites zich houden aan de regels rond ondermeer witwassen. Lees Nederland toont de weg in cryptoregulering.


Laatste artikels over beleggen

Cryptobroker Litebit gaat sluiten

23 mei 2023

De Nederlandse cryptobroker Litebit ziet geen toekomst weggelegd voor zichzelf. De klanten wordt aangeraden over te stappen naar Bitvavo.
Lees meer


Geld van klanten zit vast op Belgisch cryptoplatform bit4you

28 april 2023

Het crypto platform bit4you heeft de activiteiten stopgezet omdat een belangrijke partner failliet dreigt te gaan.
Lees meer


Bitcoin opnieuw boven 30.000 dollar

13 april 2023

De bitcoin koers is dit jaar al flink gestegen. Tegenover de start van het jaar loopt de winst al op tot meer dan 80%.
Lees meer


Ondanks cryptowinter blijven Belgen geloven in virtuele munten

22 maart 2023

De meeste beleggers beschouwen de forse koersdalingen op de cryptomarkt als een tijdelijke correctie. Dat blijkt uit een onderzoek van de FSMA in samenwerking met IPSOS.
Lees meer


Daar is de bankencrisis terug

13 maart 2023

Vorige week is in de VS een nieuwe bankencrisis gestart, die ook tot in Europa is doorgesijpeld.
Lees meer


Scammers blijven tienduizenden euro's ontfutselen van argeloze beleggers

03 maart 2023

Ondanks de vele waarschuwingen worden er nog steeds mensen in de val gelokt van oplichters die beloven dat je veel geld kan verdienen.
Lees meer


Bouw slim aan je financiële toekomst!

23 februari 2023

Heb je weinig tijd en middelen om actief bezig te zijn met je financiële toekomst?
Lees meer


Bitcoin koers herstelt na enorme crash van vorig jaar

20 februari 2023

Na een enorme dip in de markt lijken verschillende cryptomunten er langzamerhand weer bovenop te komen. Bitcoin en Ethereum hebben de laatste weken weer een stevig herstel gezien.
Lees meerPopulair op Financeinfo.beADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.