Je bent hier: Home > Nieuws > Tienduizenden Belgen bezitten cryptomunten

Tienduizenden Belgen bezitten cryptomunten

Tienduizenden Belgen bezitten cryptomunten

11 juni 2020

Het aantal Belgen die bitcoins en andere cryptomunten bezit groeit snel. Het gaat vooral over jongere mensen die hun spaargeld willen beleggen.

Door de coronacrisis kregen de klassieke aandelenbrokers een toestroom van nieuwe klanten te verwerken. Door de crash op de beurzen werd de interesse gewekt bij nieuwe beleggers, die van de koerszwakte wilden profiteren. Tegelijk hadden mensen plots tijd om zich meer met hun financiën bezig te houden, omdat ze door de lockdown thuis moesten blijven en niet gingen werken.

Deze omstandigheden hebben ook voor nieuwe klanten gezorgd bij bekende cryptocurrency exchanges zoals Litebit en Bitvavo. Steeds meer mensen besluiten om bitcoins te kopen om hun beleggingsportefeuille verder te diversifiëren. Vooral ook de massale geldinjecties van de centrale banken duwen beleggers in de richting van alles wat de overheid niet zelf kan bijdrukken: aandelen, vastgoed, goud en nu dus ook cryptomunten.

Litebit telt ondertussen al meer dan 650.000 klanten in heel Europa. In België heeft de broker zo'n 36.000 klanten, die vooral in de grootste cryptomunt bitcoin handelen. Tegen het einde van het jaar wil Litebit zijn klantenbestand in België verdubbelen.

De gemiddelde Belgische cryptocurrency belegger is eerder jong. Enerzijds is er een grote groep tussen pakweg 30 en 45 jaar, die vooral willen investeren in bitcoin. Zij vallen eerder onder de noemer 'hodler'. Binnen de cryptowereld worden daar mensen mee bedoeld die hun belegging lange tijd vasthouden en dus het principe van 'buy and hold' toepassen. 

Anderzijds zijn er de twintigers die graag snel kopen en verkopen. Zij proberen de grote bewegingen mee te pakken en zullen snel hun winst cashen.


Laatste artikels over Beleggen

Toch verlies op een Tak 21-verzekering

16 augustus 2020

Tak 21 verzekeringen zijn beleggingsverzekeringen die een alternatief bieden voor spaarrekeningen. Hoewel je inleg beschermd is, kan je op de vervaldag toch een negatief rendement incasseren.
Lees meer


Dan toch gratis beleggen in België, maar niet altijd goedkoper

29 juli 2020

De Nederlandse mobiele broker Bux wil binnen enkele maanden in België van start gaan en gratis beleggen mogelijk maken.
Lees meer


Lockdown zorgt voor toestroom jonge beleggers

24 juni 2020

De brokers in ons land konden de toestroom aan nieuwe beleggers amper verwerken tijdens de lockdown. Uit cijfers blijkt nu dat het vooral jonge beleggers zijn die de stap naar de beurs wagen.
Lees meer


Goedgelovige Belgen laten zich oplichten met cryptomunten

08 mei 2020

Vorig jaar verloren de Belgen minstens 3 miljoen euro omdat ze een graantje wilden meepikken van de stijging van de bitcoin.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken