Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Cryptokoersen nog dieper in het rood

Cryptokoersen nog dieper in het rood

Cryptokoersen nog dieper in het rood

21 november 2022 - door Dylan

Ook in de nieuwe week beginnen de cryptokoersen weer in het rood en is er wel wat ongerustheid in de markten.

De prijzen van veel grote cryptomunten dalen nog steeds. Al sinds het omvallen van cryptobeurs FTX is dit het geval bij veel van deze digitale valuta. In slechts korte tijd dalen veel van de koersen met 10 procent.

Laagste niveau sinds 2021

Sinds het vallen van FTX blijven de problemen maar komen en zich opstapelen. Steeds meer bedrijven komen als gevolg van het faillissement steeds verder onder druk te staan. Niet alleen bij crypto is er sprake van een daling, want ook op andere markten is dit het geval uit angst voor een komende recessie. De totale marktkapitalisatie van cryptomunten is met 4,9 procent gedaald naar 826 miljard dollar. Het is het laagste bedrag sinds het begin van 2021.

Bitcoin daalt maar houdt ook stand

Ook de Bitcoin koers ontkomt niet aan de daling, maar blijft voorlopig wel rond de 16.000 dollar staan. Miners komen nu wel verder onder druk, doordat de elektriciteitsprijzen hoog zijn en de gemijnde bitcoin tegen lage koersen verkocht kunnen worden. Bovendien is de moeilijkheid om bitcoin te mijnen naar een nieuw record gestegen is.

Verder zijn er zorgen rond het BTC fonds van Greyscale en is het bang afwachten of er nog andere partijen in de problemen komen door de fraude bij FTX.

Ook daling bij Ethereum, XRP en DOGE

Ethereum staat al zo’n 8 procent in de min. De prijs is gezakt naar 1.115 dollar. Het is niet zo laag als de prijs na de crash van FTX, maar het komt wel in de buurt. Ripple, ook bekend als XRP, en de Dogecoin, bekend als DOGE, zijn de grootste dalers in de top 10. Zij staan nu op een waarde van 0,35 en 0,076 dollar.

Top 100 allemaal aan het dalen

Ook in de rest van de top 100 van de crypto is er een daling gaande. Chiliz is daarbij de grootste daler. Waar het een tijdje geleden nog de hardste stijger was, is het nu juist het tegenovergestelde. Met een daling van 15,5 procent staat de waarde nu op 0,19 dollar.

Op onze website vind je meer informatie over bitcoin kopen in België.

Leer meer over bitcoin in het bitcoin boek 'Bitcoin & crypto uitgelegd'.

Bitcoin koers in euro


Laatste artikels over beleggen

Cryptobroker Litebit gaat sluiten

23 mei 2023

De Nederlandse cryptobroker Litebit ziet geen toekomst weggelegd voor zichzelf. De klanten wordt aangeraden over te stappen naar Bitvavo.
Lees meer


Geld van klanten zit vast op Belgisch cryptoplatform bit4you

28 april 2023

Het crypto platform bit4you heeft de activiteiten stopgezet omdat een belangrijke partner failliet dreigt te gaan.
Lees meer


Bitcoin opnieuw boven 30.000 dollar

13 april 2023

De bitcoin koers is dit jaar al flink gestegen. Tegenover de start van het jaar loopt de winst al op tot meer dan 80%.
Lees meer


Ondanks cryptowinter blijven Belgen geloven in virtuele munten

22 maart 2023

De meeste beleggers beschouwen de forse koersdalingen op de cryptomarkt als een tijdelijke correctie. Dat blijkt uit een onderzoek van de FSMA in samenwerking met IPSOS.
Lees meer


Daar is de bankencrisis terug

13 maart 2023

Vorige week is in de VS een nieuwe bankencrisis gestart, die ook tot in Europa is doorgesijpeld.
Lees meer


Scammers blijven tienduizenden euro's ontfutselen van argeloze beleggers

03 maart 2023

Ondanks de vele waarschuwingen worden er nog steeds mensen in de val gelokt van oplichters die beloven dat je veel geld kan verdienen.
Lees meer


Bouw slim aan je financiële toekomst!

23 februari 2023

Heb je weinig tijd en middelen om actief bezig te zijn met je financiële toekomst?
Lees meer


Bitcoin koers herstelt na enorme crash van vorig jaar

20 februari 2023

Na een enorme dip in de markt lijken verschillende cryptomunten er langzamerhand weer bovenop te komen. Bitcoin en Ethereum hebben de laatste weken weer een stevig herstel gezien.
Lees meerPopulair op Financeinfo.beADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.