Je bent hier: Home > Nieuws > Cryptokoersen nog dieper in het rood

Cryptokoersen nog dieper in het rood

Cryptokoersen nog dieper in het rood

21 november 2022 - door Dylan

Ook in de nieuwe week beginnen de cryptokoersen weer in het rood en is er wel wat ongerustheid in de markten.

De prijzen van veel grote crypto dalen nog steeds. Al sinds het omvallen van cryptobeurs FTX is dit het geval bij veel van de crypto. In slechts korte tijd dalen veel van de koersen met 10 procent.

Laagste niveau sinds 2021

Sinds het vallen van FTX blijven de problemen maar komen en zich opstapelen. Steeds meer bedrijven komen als gevolg van het faillissement steeds verder onder druk te staan. Niet alleen bij crypto is er sprake van een daling, want ook op andere markten is dit het geval uit angst voor een komende recessie. De totale marktkapitalisatie van cryptomunten is met 4,9 procent gedaald naar 826 miljard dollar. Het is het laagste bedrag sinds het begin van 2021.

Bitcoin daalt maar houdt ook stand

Ook de Bitcoin koers ontkomt niet aan de daling, maar blijft voorlopig wel rond de 16.000 dollar staan. Miners komen nu wel verder onder druk, doordat de elektriciteitsprijzen hoog zijn en de gemijnde bitcoin tegen lage koersen verkocht kunnen worden. Bovendien is de moeilijkheid om bitcoin te mijnen naar een nieuw record gestegen is.

Verder zijn er zorgen rond het BTC fonds van Greyscale en is het bang afwachten of er nog andere partijen in de problemen komen door de fraude bij FTX.

Ook daling bij Ethereum, XRP en DOGE

Ethereum staat al zo’n 8 procent in de min. De prijs is gezakt naar 1.115 dollar. Het is niet zo laag als de prijs na de crash van FTX, maar het komt wel in de buurt. Ripple, ook bekend als XRP, en de Dogecoin, bekend als DOGE, zijn de grootste dalers in de top 10. Zij staan nu op een waarde van 0,35 en 0,076 dollar.

Top 100 allemaal aan het dalen

Ook in de rest van de top 100 van de crypto is er een daling gaande. Chiliz is daarbij de grootste daler. Waar het een tijdje geleden nog de hardste stijger was, is het nu juist het tegenovergestelde. Met een daling van 15,5 procent staat de waarde nu op 0,19 dollar.

Op onze website vind je meer informatie over bitcoin kopen in België.

Leer meer over bitcoin in het bitcoin boek 'Bitcoin & crypto uitgelegd'.

Bitcoin koers in euro


Laatste artikels over Beleggen

Voormalig cryptomiljardair Bankman-Fried geeft een interview

02 december 2022

Sam Bankman-Fried, de oprichter van het omgevallen platform FTX, heeft een openhartig interview gegeven.
Lees meer


Belgische cryptobedrijven halen vlot geld op

30 november 2022

Zowel NGRAVE als Keyrock halen miljoenen dollars op om hun groei te financieren.
Lees meer


Beleggen is nog complexer in een woelig beursklimaat

29 november 2022

Wie op dit moment wil gaan beleggen, zal vast wel al gemerkt hebben dat de markt niet altijd even voorspelbaar is.
Lees meer


FTX zet stap naar faillissement, BlockFi eerste slachtoffer

11 november 2022

FTX heeft vandaag een gerechtelijk akkoord aangevraagd om bescherming te krijgen tegen schuldeisers. Ook het leenplatform BlockFi komt hierdoor in de problemen.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken