Je bent hier: Home > Nieuws > Belgische cryptobedrijven halen vlot geld op

Belgische cryptobedrijven halen vlot geld op

Belgische cryptobedrijven halen vlot geld op

30 november 2022 - door Redactie

Zowel NGRAVE als Keyrock halen miljoenen dollars op om hun groei te financieren.

De koersen van bitcoin en andere cryptomunten staan al een hele tijd stevig onder druk. De zogenaamde crypto winter bracht al verschillende grote partijen aan de rand van de afgrond en met het omvallen van de exchange FTX lijkt het vertrouwen in de sector wel helemaal kwijt. Toch slagen twee Belgische bedrijven er in deze omstandigheden in om miljoenen dollars aan vers kapitaal op te halen.

NGRAVE

Vorige week was er het nieuws rond de fabrikant van hardware wallets NGRAVE. Deze toestellen zijn erg in trek omdat meer crypto beleggers hun bezittingen van exchanges weghalen en zelf gaan beheren op een hardware wallet. Binance, de grootste exchange ter wereld, kondigde daarom aan dat ze een strategische investering in NGRAVE doen. Over cijfers werd nog niets gecommuniceerd, maar Binance zal de ronde leiden. Andere investeerders kunnen dus nog aansluiten en de kans is dan ook groot dat er meerdere miljoenen dollars worden opgehaald.

Keyrock

Vandaag maakte Keyrock bekend dat ze maar liefst 72 miljoen dollar bijtanken. Het bedrijf is actief als market maker op tientallen exchanges wereldwijd. De systemen van Keyrock afficheren koop-en verkoopprijzen waardoor er altijd handel mogelijk is op de platformen. Keyrock was ook actief op FTX, waardoor ze geld hebben vastzitten in het gekapseisde platform. Omdat Keyrock de risico's goed beheert gaat het echter over een relatief klein bedrag dat geen impact heeft op de werking van het bedrijf.

Met het nieuwe geld wil Keyrock zijn systeem verder verfijnen en de handel in nog meer cryptomunten ondersteunen.

Lees meer over bitcoin kopen in België.


Laatste artikels over Beleggen

Uitstel van betaling aangevraagd door crypto lender Genesis

20 januari 2023

Het cryptoplatform Genesis zoekt bescherming tegen zijn schuldeisers. Het moet het bedrijf de kans geven om te herstructureren en schulden af te lossen.
Lees meer


Ondanks crash blijven Belgen in cryptomunten geloven

14 januari 2023

Uit de ING beleggersbarometer blijkt dat 40% van de jonge beleggers in de komende zes maanden in cryptomunten willen stappen.
Lees meer


Bitvavo krijgt mogelijk enorme tegenslag te verwerken

11 januari 2023

Als het gaat om crypto handelsplatformen, kan Bitvavo niet ontbreken. Voor dit platform dreigt er echter een grote financiële strop van maar liefst 84 miljoen euro.
Lees meer


Is investeren in Bitcoin nog verstandig?

06 januari 2023

Iedereen heeft tegenwoordig wel eens van Bitcoin gehoord. De digitale munt heeft het grote publiek bereikt en er zijn veel mensen die een gokje wagen en hierin gaan investeren.
Lees meer


Dit zijn de best presterende bekende cryptocurrencies in 2022

03 januari 2023

Hoewel de waarde van Bitcoin het afgelopen jaar flink daalde, zijn cryptocurrencies onverminderd populair.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken