Je bent hier: Home > Nieuws > KBC peilt naar interesse in cryptomunten

KBC peilt naar interesse in cryptomunten

KBC peilt naar interesse in cryptomunten

22 december 2021

De Belgische bank KBC heeft zijn klanten een enquête gestuurd om te bepalen of er interesse is voor een dienstverlening rond crypto.

KBC is al gekend als een erg vooruitstrevende bank. Vorig jaar werd de bankapp van KBC nog uitgeroepen tot één van de beste in Europa. De app wordt regelmatig uitgebreid met nieuwigheden en eerder dit jaar was er ook al een test met een eigen KBC cryptomunt. Hiermee zou het afwikkelen van laadbeurten van elektrische auto's eenvoudig geregistreerd en betaald kunnen worden. Evenzeer zou op deze manier de auto als rijdende batterij kunnen gebruikt worden, waarbij elektriciteit aan het net kan geleverd worden wanneer de vraag hoog is. Het gevolg hiervan zijn uiteraard vele kleine transacties, die makkelijker met een cryptomunt kunnen afgehandeld worden.

Steeds meer vraag naar crypto

Ondermeer door de lage rente op spaarrekeningen zoeken mensen steeds meer naar een alternatief voor hun spaargeld. Bitcoin kopen is ook populair geworden bij mensen die vermoeden dat de cryptomunt een hedge kan zijn tegen de oplopende inflatie. Nu dat tienduizenden Belgen reeds cryptomunten bezitten, vindt KBC dat het tijd is om te peilen of klanten een dergelijke dienst ook nuttig zouden vinden bij hun eigen huisbankier. Dat blijkt uit meerdere screenshots die door klanten op Twitter werden geplaatst.

KBC heeft natuurlijk met Bolero al een populaire beleggingsapp, dus een uitbreiding naar cryptocurrency is nog zo gek niet. KBC verstuurde eerder deze week een vragenlijst naar heel wat klanten om te bepalen hoe zij momenteel omgaan met cryptocurrency.  Er werd ondermeer gevraagd of klanten het liefst cryptomunten zouden aan-en verkopen via de beleggingsapp Bolero of via KBC Mobile. Er werd ook gepeild naar interesse in DeFi diensten, educatie, actueel crypto nieuws,... Zopas werd trouwens een andere nieuwigheid aan KBC Mobile toegevoegd: gebruikers krijgen dagelijks een selectie van financieel nieuws voorgeschoteld, aangeleverd door De Tijd en VRT NWS.

KBC denkt er verder aan om een dienst te ontwikkelen om cryptomunten veilig te bewaren. In plaats van fysieke kluizen die banken traditioneel aangeboden hebben, stapt KBC hier in het veilig bewaren van digitale munten. Dit is zeker welkom voor mensen die al een klein vermogen in cryptomunten hebben opgebouwd en dat momenteel bijvoorbeeld bewaren op een hardware wallet

Haat-liefdeverhouding

De enquête van KBC is op zijn minst erg opmerkelijk. Er zijn ondertussen helaas al veel verhalen bekend van klanten die hun bankrekening verliezen omdat ze teveel in cryptocurrency handelden. De winsten van cryptomunten zijn namelijk niet altijd welkom bij de bank, omdat ze vaak geen goed zicht hebben op hoe deze winsten gerealiseerd werden. Dat zou veranderen als deze aan-en verkopen van cryptomunten in de KBC omgeving worden uitgevoerd. Banken kijken trouwens met argusogen naar de enorme handelsvolumes die door Europese cryptocurrency exchanges neergezet worden en dromen waarschijnlijk al van hun deel van deze koek.

Vraag blijft dan nog hoe de Belgische regulatoren zoals de FSMA en de NBB tegenover het initiatief van KBC staan. De FSMA waarschuwt namelijk geregeld voor fraude met cryptomunten.


Laatste artikels over Beleggen

BUX Zero voegt cryptovaluta toe

12 januari 2022

De snelgroeiende app BUX Zero, waarmee je gratis in aandelen kan handelen, voegt nu ook enkele cryptomunten toe.
Lees meer


ING Self Invest mikt op kleine belegger

06 januari 2022

Mensen zoeken meer alternatieven voor hun spaargeld en ING lanceerde daarom ook een eigen beursapp.
Lees meer


Bux lanceert fractionele aandelen

04 januari 2022

De mobiele broker Bux heeft zopas een dienst gelanceerd waarbij je een stukje van een aandeel kan kopen.
Lees meer


Inflatie stijgt in België tot haast 6 procent

23 december 2021

In december steeg de inflatie naar 5,71%. Het is van juli 2008 geleden dat de inflatie nog zo hoog was.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken