Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > KBC peilt naar interesse in cryptomunten

KBC peilt naar interesse in cryptomunten

KBC peilt naar interesse in cryptomunten

22 december 2021 - door Redactie

De Belgische bank KBC heeft zijn klanten een enquête gestuurd om te bepalen of er interesse is voor een dienstverlening rond crypto.

KBC is al gekend als een erg vooruitstrevende bank. Vorig jaar werd de bankapp van KBC nog uitgeroepen tot één van de beste in Europa. De app wordt regelmatig uitgebreid met nieuwigheden en eerder dit jaar was er ook al een test met een eigen KBC cryptomunt. Hiermee zou het afwikkelen van laadbeurten van elektrische auto's eenvoudig geregistreerd en betaald kunnen worden. Evenzeer zou op deze manier de auto als rijdende batterij kunnen gebruikt worden, waarbij elektriciteit aan het net kan geleverd worden wanneer de vraag hoog is. Het gevolg hiervan zijn uiteraard vele kleine transacties, die makkelijker met een cryptomunt kunnen afgehandeld worden.

Steeds meer vraag naar crypto

Ondermeer door de lage rente op spaarrekeningen zoeken mensen steeds meer naar een alternatief voor hun spaargeld. Bitcoin kopen is ook populair geworden bij mensen die vermoeden dat de cryptomunt een hedge kan zijn tegen de oplopende inflatie. Nu dat tienduizenden Belgen reeds cryptomunten bezitten, vindt KBC dat het tijd is om te peilen of klanten een dergelijke dienst ook nuttig zouden vinden bij hun eigen huisbankier. Dat blijkt uit meerdere screenshots die door klanten op Twitter werden geplaatst.

KBC heeft natuurlijk met Bolero al een populaire beleggingsapp, dus een uitbreiding naar cryptocurrency is nog zo gek niet. KBC verstuurde eerder deze week een vragenlijst naar heel wat klanten om te bepalen hoe zij momenteel omgaan met cryptocurrency.  Er werd ondermeer gevraagd of klanten het liefst cryptomunten zouden aan-en verkopen via de beleggingsapp Bolero of via KBC Mobile. Er werd ook gepeild naar interesse in DeFi diensten, educatie, actueel crypto nieuws,... Zopas werd trouwens een andere nieuwigheid aan KBC Mobile toegevoegd: gebruikers krijgen dagelijks een selectie van financieel nieuws voorgeschoteld, aangeleverd door De Tijd en VRT NWS.

KBC denkt er verder aan om een dienst te ontwikkelen om cryptomunten veilig te bewaren. In plaats van fysieke kluizen die banken traditioneel aangeboden hebben, stapt KBC hier in het veilig bewaren van digitale munten. Dit is zeker welkom voor mensen die al een klein vermogen in cryptomunten hebben opgebouwd en dat momenteel bijvoorbeeld bewaren op een hardware wallet

Haat-liefdeverhouding

De enquête van KBC is op zijn minst erg opmerkelijk. Er zijn ondertussen helaas al veel verhalen bekend van klanten die hun bankrekening verliezen omdat ze teveel in cryptocurrency handelden. De winsten van cryptomunten zijn namelijk niet altijd welkom bij de bank, omdat ze vaak geen goed zicht hebben op hoe deze winsten gerealiseerd werden. Dat zou veranderen als deze aan-en verkopen van cryptomunten in de KBC omgeving worden uitgevoerd. Banken kijken trouwens met argusogen naar de enorme handelsvolumes die door Europese cryptocurrency exchanges neergezet worden en dromen waarschijnlijk al van hun deel van deze koek.

Vraag blijft dan nog hoe de Belgische regulatoren zoals de FSMA en de NBB tegenover het initiatief van KBC staan. De FSMA waarschuwt namelijk geregeld voor fraude met cryptomunten.


Laatste artikels over beleggen

Cryptobroker Litebit gaat sluiten

23 mei 2023

De Nederlandse cryptobroker Litebit ziet geen toekomst weggelegd voor zichzelf. De klanten wordt aangeraden over te stappen naar Bitvavo.
Lees meer


Geld van klanten zit vast op Belgisch cryptoplatform bit4you

28 april 2023

Het crypto platform bit4you heeft de activiteiten stopgezet omdat een belangrijke partner failliet dreigt te gaan.
Lees meer


Bitcoin opnieuw boven 30.000 dollar

13 april 2023

De bitcoin koers is dit jaar al flink gestegen. Tegenover de start van het jaar loopt de winst al op tot meer dan 80%.
Lees meer


Ondanks cryptowinter blijven Belgen geloven in virtuele munten

22 maart 2023

De meeste beleggers beschouwen de forse koersdalingen op de cryptomarkt als een tijdelijke correctie. Dat blijkt uit een onderzoek van de FSMA in samenwerking met IPSOS.
Lees meer


Daar is de bankencrisis terug

13 maart 2023

Vorige week is in de VS een nieuwe bankencrisis gestart, die ook tot in Europa is doorgesijpeld.
Lees meer


Scammers blijven tienduizenden euro's ontfutselen van argeloze beleggers

03 maart 2023

Ondanks de vele waarschuwingen worden er nog steeds mensen in de val gelokt van oplichters die beloven dat je veel geld kan verdienen.
Lees meer


Bouw slim aan je financiële toekomst!

23 februari 2023

Heb je weinig tijd en middelen om actief bezig te zijn met je financiële toekomst?
Lees meer


Bitcoin koers herstelt na enorme crash van vorig jaar

20 februari 2023

Na een enorme dip in de markt lijken verschillende cryptomunten er langzamerhand weer bovenop te komen. Bitcoin en Ethereum hebben de laatste weken weer een stevig herstel gezien.
Lees meer



Populair op Financeinfo.be



ADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.