Je bent hier: Home > Nieuws > KBC peilt naar interesse in cryptomunten

KBC peilt naar interesse in cryptomunten

KBC peilt naar interesse in cryptomunten

22 december 2021

De Belgische bank KBC heeft zijn klanten een enquête gestuurd om te bepalen of er interesse is voor een dienstverlening rond crypto.

KBC is al gekend als een erg vooruitstrevende bank. Vorig jaar werd de bankapp van KBC nog uitgeroepen tot één van de beste in Europa. De app wordt regelmatig uitgebreid met nieuwigheden en eerder dit jaar was er ook al een test met een eigen KBC cryptomunt. Hiermee zou het afwikkelen van laadbeurten van elektrische auto's eenvoudig geregistreerd en betaald kunnen worden. Evenzeer zou op deze manier de auto als rijdende batterij kunnen gebruikt worden, waarbij elektriciteit aan het net kan geleverd worden wanneer de vraag hoog is. Het gevolg hiervan zijn uiteraard vele kleine transacties, die makkelijker met een cryptomunt kunnen afgehandeld worden.

Steeds meer vraag naar crypto

Ondermeer door de lage rente op spaarrekeningen zoeken mensen steeds meer naar een alternatief voor hun spaargeld. Bitcoin kopen is ook populair geworden bij mensen die vermoeden dat de cryptomunt een hedge kan zijn tegen de oplopende inflatie. Nu dat tienduizenden Belgen reeds cryptomunten bezitten, vindt KBC dat het tijd is om te peilen of klanten een dergelijke dienst ook nuttig zouden vinden bij hun eigen huisbankier. Dat blijkt uit meerdere screenshots die door klanten op Twitter werden geplaatst.

KBC heeft natuurlijk met Bolero al een populaire beleggingsapp, dus een uitbreiding naar cryptocurrency is nog zo gek niet. KBC verstuurde eerder deze week een vragenlijst naar heel wat klanten om te bepalen hoe zij momenteel omgaan met cryptocurrency.  Er werd ondermeer gevraagd of klanten het liefst cryptomunten zouden aan-en verkopen via de beleggingsapp Bolero of via KBC Mobile. Er werd ook gepeild naar interesse in DeFi diensten, educatie, actueel crypto nieuws,... Zopas werd trouwens een andere nieuwigheid aan KBC Mobile toegevoegd: gebruikers krijgen dagelijks een selectie van financieel nieuws voorgeschoteld, aangeleverd door De Tijd en VRT NWS.

KBC denkt er verder aan om een dienst te ontwikkelen om cryptomunten veilig te bewaren. In plaats van fysieke kluizen die banken traditioneel aangeboden hebben, stapt KBC hier in het veilig bewaren van digitale munten. Dit is zeker welkom voor mensen die al een klein vermogen in cryptomunten hebben opgebouwd en dat momenteel bijvoorbeeld bewaren op een hardware wallet

Haat-liefdeverhouding

De enquête van KBC is op zijn minst erg opmerkelijk. Er zijn ondertussen helaas al veel verhalen bekend van klanten die hun bankrekening verliezen omdat ze teveel in cryptocurrency handelden. De winsten van cryptomunten zijn namelijk niet altijd welkom bij de bank, omdat ze vaak geen goed zicht hebben op hoe deze winsten gerealiseerd werden. Dat zou veranderen als deze aan-en verkopen van cryptomunten in de KBC omgeving worden uitgevoerd. Banken kijken trouwens met argusogen naar de enorme handelsvolumes die door Europese cryptocurrency exchanges neergezet worden en dromen waarschijnlijk al van hun deel van deze koek.

Vraag blijft dan nog hoe de Belgische regulatoren zoals de FSMA en de NBB tegenover het initiatief van KBC staan. De FSMA waarschuwt namelijk geregeld voor fraude met cryptomunten.


Laatste artikels over Beleggen

HYPE-investeringen – Waarom je er beter van weg blijft

20 mei 2022

Zo nu en dan hoor je op het nieuws dat een bepaald aandeel blijft boomen.
Lees meer


Paniek in cryptoland – Was dit een bubbel die gebarsten is?

15 mei 2022

Vorige week gingen de cryptomunten in vrije val. Op 4 mei was één Bitcoin nog om en bij de 40.000 dollar waard, terwijl dat op 15 mei slechts 30.000 dollar is.
Lees meer


Saudi Aramco haalt Apple in als meest waardevolle bedrijf van de wereld

13 mei 2022

De Saoedi-Arabische oliegigant Saudi Aramco heeft de plek van Apple van 's werelds meest waardevolle bedrijf overgenomen.
Lees meer


Beleggen voor je kinderen

12 mei 2022

Heel wat mensen starten vandaag al met beleggen voor hun pasgeboren kind.
Lees meer


Elon Musk vindt investeerders die hem helpen met de aankoop van Twitter

10 mei 2022

Miljardair Elon Musk heeft 19 investeerders geselecteerd die hem zullen helpen aan in totaal $ 7,1 miljard.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken